Пет мъртви животни откриха в събота в зоопарка в Благоевград

...
Пет мъртви животни откриха в събота в зоопарка в Благоевград
Коментари Харесай

Директорът на зоопарка в Благоевград за казуса с отровените елени: Има съмнения за външна намеса

Пет мъртви животни откриха в събота в зоопарка в Благоевград – две кошути, две дребни и един елен лопатар. Общината и полицията ревизират случая.

„ За животните в нашия зоопарк се грижи екип от експерти. Беше осъществена годишната ветеринарна профилактика, която е планувана, с цел да покаже здравословния статус на животните. Бяха взети проби, бяха прегледани зъбите на лъвицата. Елените и секторът с тревопасни бяха обезпаразитени. Препаратът е употребен и предходни години. При други животни от бранша няма проблеми “, каза директорът на зоопарка в Благоевград доктор Крум Попниколов, предава БТВ. 

„ На елените и тревопасните не са правени ваксини. Не знам от кое място се появява такава информация. Правено е единствено обезпаразитяване с препарат през устата. По този метод стресът е най-малък. Ваксини не са правени “, безапелационен е той.

„ Имам подозрения за външна интервенция. Това следва да бъде изяснено. Има досъдебно произвеждане, взети са проби. Проверката би трябвало да потвърди или да отхвърли хипотезите “, изясни шефът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР