Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха от Стара

...
Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха от Стара
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 15 август


Пет коли за спешна помощ с децата от авариралия рейс потеглиха от Стара Загора към ГКПП-Калотина. Те взеха седем деца - четири девойки и две момчета. Шестима души остават за лекуване в болничното заведение в града. По-рано две от ранените деца бяха изпратени с кола за спешна помощ на ЦСМП - София в " Пирогов " в 10.00 часа.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " е обезпечен специфичен " зелен " кулоар от " Гранична полиция ", през който да преминат колите за спешна помощ с ранените деца и възрастни от злополуката на Автомагистрала „ Тракия”, пътуващи към Сърбия. Така те няма да се постанова да чакат на дългите опашки от коли и тирове.

Съпругата на Удо Ланге и арестуваният за убийството на предприемача имали персонални връзки. Това стана ясно на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Перник и ОД на МВР-Перник във връзка дейностите по следствие по воденото досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране в с. Кладница.

Швейцарският предприемач Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е обиден белият дроб.

Затвориха Автомагистрала „ Тракия” при Бургас поради пламнал рейс. Инцидентът е станал в 17:39 часа. На борда на рейса, благосъстоятелност на общински транспортьор, се возили 50 души. Групата е пътувала към Айтос.

На място са отишли два противопожарни екипа, които са загасили огъня, заяви Нова тв.

„ Булгаргаз “ предлага ново 6-процентно повишаване на цената на природния газ за септември. Така синьото гориво ще доближи до рекордната цена от 315.61 лева./MWh без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Това демонстрира информация на уеб страницата на КЕВР.

" Асен Василев и Кирил Петков с медиаторите си от април до момента изсмукаха от страната стотици милиони, при настоящ контракт с " Газпром " на 260 лева сега. Изсмукаха посредством медиаторите си големи пари. Много хитро Асен Василев през вчерашния ден се възползва, като сподели какво неприятно е, в случай че " Газпром " даде на ниска цена газ. Ама чакайте, бе! 6 месеца по толкоз доста пари, близо 150 млн. на месец открадна посредством медиаторите, да купувате газта от " Газпром ". Просто в случай че и този път българите са наивни, и бог няма да ги избави ", съобщи Бойко Борисов.

Знаменателна находка на Перперикон!!! Навръх " Голяма Богородица " Божията майка осени със предсказание изследването на скалния град Перперикон. Буквално преди минути при разкопките излезе ръкохватка от амфора от 5-6 век, споделя Проф. Николай Овчаров пред Труд.

Но най-важното е, че на нея се четат две ясни гръцки букви М и Θ. А това е присъщото редуциране в двете начални букви на известната религиозна формула " η μητέρα τών θεών " или " Майка Божия ". С нея е изразявана дълбоката респект на дамата, родила Исус Христос, чиито основен празник честваме на 15 август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР