Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха от Стара

...
Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха от Стара
Коментари Харесай

Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха към ГКПП Калотина

Пет коли за спешна помощ с децата от авариралия рейс потеглиха от Стара Загора към ГКПП-Калотина. Те взеха седем деца - четири девойки и две момчета. Шестима души остават за лекуване в болничното заведение в града. По-рано две от ранените деца бяха изпратени с кола за спешна помощ на ЦСМП - София в " Пирогов " в 10.00 часа.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " е обезпечен специфичен " зелен " кулоар от " Гранична полиция ", през който да преминат колите за спешна помощ с ранените деца и възрастни от злополуката на Автомагистрала „ Тракия”, пътуващи към Сърбия. Така те няма да се постанова да чакат на дългите опашки от коли и тирове.

Линейките се чакат от сръбски незабавни медици, както и от сръбския министър на опазването на здравето. Очаква се да дойдат към 18 часа.

По-рано денем българският длъжностен министър на защитата разгласи, че са приведени в подготвеност и хеликоптери за здравна евакуация, както и боен аероплан " Спартан ", ако това се наложи.

Проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ " проф. Стоян Киркович " заяви, че в клиниката по реанимация остават двама мъже - единият с ампутирана подбедрица, а другият - с фрактура на дясна предмишница, осведоми Нова ТВ.

В детска хирургия остават три деца с майка си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР