Пет квалификационни групи ще получават помощи по новия правилник, приет

...
Пет квалификационни групи ще получават помощи по новия правилник, приет
Коментари Харесай

Пет групи ще получават помощи по новия правилник на МТСП

Пет квалификационни групи ще получават помощи по новия устав , признат от Министерството на труда и обществената политика /МТСП/. Това са самотноживеещите хора; съжителстващите дружно лица; деца до 18 години, в случай че учат до 20-годишни; бременните дами до 45 дни преди раждане ; отглеждащите деца от 1 до 3 години и самотноотглеждащите родители на деца до 18-годишна възраст, които ще учат най-малко до 20-годишни.

Това стана ясно от думите на заместник-министъра на труда и обществената политика Надя Клисурска пред „ Bulgaria ON AIR “. Тя напомни, че от 1 юни доста ще бъде уголемен достъпът до обществени помощи у нас , като размерът на подпомагането за някои категории се усилва повече от два пъти .

„ Според предходния устав, с цел да получат право на обществено подкрепяне, хората трябваше да имат непрекъсната регистрация в бюрата по труда за шест месеца, а в този момент този период е понижен на три. За приемането на помощи имаше значение още размерът на жилището и числеността на фамилията, до момента в който в този момент това отпадна “ , изясни Клисурска.

Тя подсети, че заявките на лицата, които са ги подали преди 1 юни, ще бъдат обработени административно и няма да се постанова още веднъж да подават такива .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР