Пет кръга преди края на първенството във Втора лига то

...
Пет кръга преди края на първенството във Втора лига то
Коментари Харесай

Стойне Манолов: Царско село не е проект за една година и нямаме фикс идеи

Пет кръга преди края на шампионата във Втора лига то е доста оспорвано, а водач е отборът на Царско село с 53 точки, следван от Локо Сф с 50, Ботев Вр с 49, Монтана 46 и други. В тази връзка разговаряхме с боса на Царско село Стойне Манолов за борбата за промоция и по други тематики.

- Царско село се доближава до Първа професионална лига, само че за какво с намаляването на мачовете се усилват нападките против вас, господин Манолов?

- За разлика от доста други държавни и общински тимове Царско село е финансиран от един човек. Това съм аз - Стойне Манолов. Не ощетявам пенсионери, общини с моя клуб. Царско село не е план за един ден. Той е една поредност, която е още в своя зародиш. Започнахме в четвърта дивизия. Сега сме във Втора, имаме късмет даже да получим промоция за Първа професионална лига. Нашата цел не е да погалвам нечие его. Царско село е мое и на всички мои другари, които помогнаха за основаването му.

- И въпреки всичко каква е задачата на тези нападки?

- Има хора, които желаят да се дескридитира планът Царско село. Смятат, че ще бъдем надали не патерици на други. Не, ще им кажа да си гледат работата. Аз желая Царско село да е на Царско село. На децата от академията, която създадохме. Не ме интересува какво ще приказват хора от един много отдалечен от София град. Царско село дава късмет на доста малчугани да се възпламенят по футбола. Базата ни е ситуирана на най-хубавото място в София, да не кажа и в България. Царско село би трябвало да е планът, който оказва помощ на футбола. С тази цел сътворих школата. А основаването на професионален клуб пристигна от самосебе си. Ние непознати ползи не поддържаме. Имаме задоволително наши упоритости. За страдание българският футбол, в това число и сега, не оказва помощ за развиването му. Даже в противен случай.

- Известен сте като огромен почитател на ЦСКА. Бяхте един от учредителите на сдружението "ЦСКА вечно ". Няма ли да ви свързват с "червените "?

- Аз съм почитател на ЦСКА, доста преди да е чуто за Царско село. Бил съм на "Българска войска ", бил съм част от управлението, помагал съм, с каквото мога безусловно. Моите благосклонности към ЦСКА няма да спрат. Когато мога, отивам на мач, само че играе ли Царско село, няма различен вид - това е моята футболна обич сега.

- Част от нападките са свързани с неналичието на аудитория на Царско село?

- Поздравявам ги за избора на аргумент! На последното ни домакинство против Ботев Враца имаше 1000 души. Загубихме, само че стана ужасно шоу за трибуните. Нека в този момент аз да попитам какъв брой тима от Първа и Втора професионална лига имат по 1000 души на домашен мач? Тук отново ще подчертая, че Царско село е пореден план. Нормално е децата, които играят в нашата школа, както техните близки и другари, да се възпламенят по тима ни. Така че очаквайте скоро и доста повече.

- Как виждате борбата за влизане в Първа лига до края на сезона?

- Жестока ще е! Последните кръгове потвърдиха, че всеки може да победи всеки. Има прекомерно доста мачове, претендентите са четири тима. Аз желая моят тим да е съсредоточен, да демонстрира, каквото може. Влизането в Първа професионална лига не е фикс концепция. Ако не е тази година, ще е идната или по-следващата. Забранил съм и на себе си, и на всички в Царско село да се поддават на провокации от останалите. Искам да сме образец за държание. От нас неприятна дума няма да чуете. Другите? Всеки си носи кръста.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР