Пет жени загинаха тази нощ след падането на снаряд в

...
Пет жени загинаха тази нощ след падането на снаряд в
Коментари Харесай

Пет жени загинаха при експлозия в Ходейда

Пет дами починаха тази нощ след рухването на снаряд в зала за празненства в йеменския град Ходейда, където се чествала женитба, съобщи Франс прес, като цитира представители на държавното управление и очевидци.

Снарядът уцелил залата, намираща се покрай летището на Ходейда, ситуирано на фронтовата линия сред лоялните към държавното управление сили и бунтовниците хуси, които управляват пристанищния град, намиращ се на брега на Червено море. Двете страни се упрекнаха взаимно за нападението.

При детонацията бяха ранени други седем души, в това число деца. Генерал Садек Дуид, представител на държавното управление в основаната с поддръжката на Организация на обединените нации взаимна комисия, която има за цел да резервира примирието в Ходейда, я дефинира като "отвратително закононарушение против мирни жители, осъществено от хусите ". Назначеният от хусите губернатор на Ходейда Мохамед Аяш от своя страна упрекна за нея държавните сили.

"Силите на експанзията правят закононарушения и не се двоумят да хвърлят отговорността върху други ", съобщи той пред малкия екран на бунтовниците "Масира ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР