Пет жени барикадирани в сграда на Народното събрание – бившият

...
Пет жени барикадирани в сграда на Народното събрание – бившият
Коментари Харесай

Прозорецът като ръба на пропаст. Пет жени и власт, която разчиства сметки

Пет дами барикадирани в постройка на Народното събрание – някогашният Партиен дом. Пет дами оттатък границата на търпението. Пет дами с стон за промяна в опазването на здравето.
Пет дами: Лъжат ни повече от година!

Пет дами: Нищо от обещанията не е изпълнено!

Пет дами: Чакахме някой от властимащите да пристигна и да беседваме обикновено!

Пет дами: Нападнаха ни група мъже! Проснаха колежка на земята!

Пет дами: Искаме някой най-сетне да чуе, че има тежки проблеми в опазването на здравето!

Пет дами: Не сме създали нищо неприятно!

Никой ли в тази страна не схваща, че това е рецесия?

Криза! Заради неистини!

Криза!

Криза!

Криза!

Има ли друга дума?

Жени, майки, медицински експерти стигнаха дотук. Няма значение дали са прави за всичко, което споделят. Но те са едни от нас, елементарни хора, които не претендират за безгрешност.

Жени не би трябвало да бъдат блъскани и обиждани.

Къде са мъжете? Подготвятт се за 8 март? Тропат хора за Гинес и навлечени с потури и калпаци крещят: „ Бъл-га-ри, ю-на-ци! “ Това код ли е? Величието на нацията? Припикаване на територия?

Де са управниците? Има ли управници или са ни останали единствено властимащи. С джипки и мерцедеси, с часовници за 30 хиляди евро, живеещи гратис в разкош или платили милиони за парцели и любовници. С нашите пари, които имат за свои.

Пет дами са милион пъти повече дамите на България, в сравнение с властимащите са управници на България!

Само почакайте да видите медиите на властта по какъв начин ще изригнат: политическа провокация, комплицирани дами, подправени претенции, манипулативни изказвания, нестабилни душевен и платени. Искането на правдивост в тази страна е полуда. Прокуратурата може и в пандиза да ги хвърли. По закон. Намирисва на тероризъм, - ще отсече ястребът с каскета. А и да мирясат останалите. Трябваме им наведени.

А какво го чака президента Радев! НСО е официално на негово послушание. НСО, което е насила да подгъзва на Пеевски и Доган, само че бе оставена сама да укротява гнева на пет дами. Защото Министерство на вътрешните работи е имало инструкции да не се намесва. Радев ще го отнесе и още по какъв начин. Президентът-разиденител.

Помислете. Тласкат ни към нещо.

Не ни върви с Партийния дом. Оттам командваше комунизма. След това там бушуваха пламъци. Изчезнаха архиви, които трябваше да прочетем. После там влязоха депутатите. Сега пет дами го трансфораха в укрепление. И видяхме ръба на пропастта. На ръба сме.

Не бързайте с изводите и подозренията.

Помислете.

Едно е ясно: доверието в институциите и страната е прекършено. Службите и ръководителите им съществуват в безпорядък. Министерство на вътрешните работи е инструмент за политика. Синхронът и професионализмът са нежелани.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ доктор Дариткова бе безапелационна, че петте дами са направили провокация, нагнетяват преднамерено напрежение и имат психологични проблеми. Те, а не ръководещите, които отхвърлят каквито й да било промени и които ни докараха да сме най-болни и най-умиращи в Европа. Дариткова, жена, майка и сподели това за други дами, майки.

Помислете.

След нея ще наскачат Рашидов, Алена, Тома Биков, Георги Харизанов, Антоанета Христова и други от химическото почистване на политически лекета. Ще ни обяснят, че аурата на премиера пази българите от ковид, мигрантите и други гадости. Ще призоват да Му благодарим.

А на 8 март ще се излее шербет върху дамите. Скъпи букети, поклони и целувки ще получат дамите в политиката. От мъжете в политиката. Мъже? Голям оптимист съм... Мазен водопад на лицемерието.

Затова помислете. Вие решавате.

Огнян Стефанов

П.П. След репортажите от драмата, по малките екрани се хвърлиха да ни оправят настроението. С Гала и умниците край нея, с турбо фолк певица и препоръки по какъв начин да честваме на женския празник… Хекимян опита да замаже напиращите простотии с заричане медията да следи обстановката, само че шербета и пълзящите мъже от оная реклама на немски магазини го погълна…

Наистина помислете. Черното се трансформира в цвета на нацията. Перваза на прозореца на Партийния дом е ръба на пропастта… Като не можем да развеем байряка на Райна Попгеоргиева, ще веем черен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР