Пет инцидента с туристи са станали днес в района на

...
Пет инцидента с туристи са станали днес в района на
Коментари Харесай

Кошмарни подробности за фаталния инцидент край връх Ботев

Пет случая с туристи са станали през днешния ден в региона на връх Ботев в Стара планина., има умрял човек, а други четирима са потърпевши.

"Те са 5 случая през днешния ден в този регион. Три се работят сега и един е за на следващия ден - съдбовен е случаят и превозът ще е на следващия ден. Мобилизирани са всички сили, тъй като във високата планина времето е грубо. Всички са със съществени контузии, само че единият е в изключително тежко положение.

Пострадали са четири индивида. Един сме транспортирали по-рано. Всичките са паднали - падение в резултат на подценяване на зимната планина, тъй като долу е лято, а пък горе си е зима. Снегът е малко, обаче е корав и желае профилирана екипировка ", разяснява пред БНР Христо Сливков, завеждащ Планинската избавителна работа в Троян.

От Планинската избавителна работа споделиха, че акцията е комплицирана. Поддържат връзка с околните на бедстващите.

"Хората към момента не са превозени, тъй като скатът е замръзнал и са нужни най-малко 30 спасители, които да оказват помощ на потърпевшите ", изясни пред Българска национална телевизия кметът на община Априлци Тихомир Кукенски.

"Последната информация, която имам, е от хижаря на хижа "Плевен ". В 3 часа аз също бях в самата хижа и видяхме с бинокли и далекогледи по какъв начин четирима души паднаха в улея. Алармирахме незабавно Спасителната работа. Трима от четиримата, които паднаха през днешния ден, би трябвало да бъдат свалени с носилки, а четвъртият ще слезе на ход ", описа Кукенски.

По думите му, през вчерашния ден също е имало сходен случай, в който човек е полетял надолу по ската. Днес сутринта към 11 часа е имало различен случай, при който човек се е пързалял към 500 метра и се е разминал единствено с охлузвания.

Причината, съгласно кмета на Априлци, се дължи на заледявания по планинските скатове и когато хората са без екипировка и подготовка се случват такива произшествия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР