Пет хиляди деца са евакуирани от руската Белгородска област, която

...
Пет хиляди деца са евакуирани от руската Белгородска област, която
Коментари Харесай

5000 деца са евакуирани от Белгородска област

Пет хиляди деца са евакуирани от съветската Белгородска област, която граничи с Украйна. Евакуацията е разпоредена след седмици на трансграничен обстрел, заяви през днешния ден регионалният губернатор Вячеслав Гладков, съобщи Франс прес

Миналата седмица районните управляващи оповестиха, че 9000 деца от Белгородска област ще бъдат трансферирани към други области след серия от трансгранични бомбардировки, при които починаха над дузина цивилни.

В резултат на напъните на областите управляващи 5000 деца към този момент са трансферирани на друго място, отвън Белгородска област. Вчера да вземем за пример 1300 деца са пристигнали в Санкт Петербург, Брянск и Махатчкала. Децата, които ще останат в Белгородска област и които живеят в обитаеми места, покрай границата, включително и в град Белгород, ще учат отдалечено идния месец, добави Гладков, представен от Българска телеграфна агенция.

Магазините, които поради обстрела бяха принудени да преустановят работа, ще получат позволение да отворят още веднъж порти, при изискване че личният състав им бъде подготвен да оказва първа помощ и витрините бъдат облепени с тиксо, с цел да не разпилян на дребни части при положение на вероятно поразяване на комерсиалния обект. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР