Пет групи деца ще се обучават в новопостроената сграда на

...
Пет групи деца ще се обучават в новопостроената сграда на
Коментари Харесай

Достроиха детска градина в столичния район Витоша

Пет групи деца ще се образоват в новопостроената постройка на детска градина в столичния регион Витоша. Две от групите са новоразкрити и за тях е осъществен банкет при генералното класиране, оповестиха от Столична община.

" Завърши строителството на новата постройка на детска градина в регион " Витоша " - една от 25-те, които построяваме сега в София. Тя е филиал на детска градина 116 " Мусала ". Очакваме до края на годината да бъде подготвена още една постройка в региона за 4-ри групи ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта дружно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на регион Витоша инж. Теодор Петков.
 Над 600 000 лева обезщетения за деца без места в детска градина
Над 600 000 лева обезщетения за деца без места в детска градина

Разходи за развъждане и образование на децата през месеците май и юни на 2022 година

Новата детска градина е постройка от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се обитава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са ситуирани терасовидно измежду дървета и озеленяване.

В момента 25 са новите здания на детски градини, които се строят в разнообразни региони на София, а от тях 12 ще бъдат приключени до края на годината. Очаква се да има още 300 нови места, посочи столичният кмет Фандъкова.

От на следващия ден, 10 август Столична община афишира 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените здания, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специфични просветителни потребности , сподели също кметът Фандъкова. Все още има запас за деца със СОП.
 За злепоставен ремонт на детска градина сигнализират от БСП-София
За злепоставен ремонт на детска градина сигнализират от БСП-София

Лидерът на градския съвет на партията ревизирал случая по сигнал на родители

През есента кметът на региона има подготвеност да стартира строителството на нова ясла в кв. " Бояна ". " Моята задача към него е да приключи процедурата за избор на реализатор за нови учебно заведение и детска градина, които ще построяваме на терена " 13- века България " в " Манастирски ливади - запад ", добави Йорданка Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР