Пет години след ужасния инцидент в Мерибел, от който Михаел

...
Пет години след ужасния инцидент в Мерибел, от който Михаел
Коментари Харесай

Човекът, оказал първa помощ на Шуми: Никога няма да забравя гледката

Пет години след ужасния случай в Мерибел, от който Михаел Шумахер към момента се възвръща, един от хората, оказали му първа помощ, проговори пред немската организация " Фокус ".

Стефан Бозон е управлявал избавителния екип, който на 29 декември 2013 година получава сигнал за " рухване с тежки последици " на скиор в курорта Мерибел във френските Алпи.

" Шумахер имаше шанс от позиция на това, че хеликоптерът въобще съумя да стигне до мястото. То е мъчно налично, в близост има писти и наклонът не е дребен. Никога няма да не помни гледката, както и камъкът, от който Михаел бе паднал. И този, в който се бе блъснал. ", описа французинът.
5 години по-късно: Съпругата на Шумахер получи запис от случая Легендата на Формула 1 продължава да се бори
" Разследването откри, че той и синът му са карали отвън обозначения за скиорите периметър. И все пак следствията надалеч нямаше да са толкоз съществени, в случай че в този ден, както и в предходния, имаше снеговалеж. "

" Вместо това снегът върху камъните бе доста тъничък, едвам ги бе покрил. Шумахер не е видял камъка от снега, само че той не е бил задоволително пълен, с цел да омекоти пък удара в него. Това е малшанс, само че въпреки това - споделям още веднъж, Михаел има голям шанс, че хеликоптерът въобще стигна до него и съумя бързо да го откара в клиниката за животоспасяваща интервенция. "

" Oт базата на хеликоптера в Куршевил до Мерибел се стига за минути, само че особено това място е неловко за постигане и кацане. Медиците от хеликоптера също имаха големи компликации да окажат първа помощ и да транспортират Шумахер, отново поради мястото. ", прибавя Бозон.
Показаха последното изявление на Шумахер преди случая (ВИДЕО) В него легендата приказва за Формула 1, идолите си и триумфите
" При идването ни на мястото, там към този момент имаше други хора - скиори, както и чиновници на ски пистата. Никой от хората, отговарящи за пистата, не носи виновност. Михаел и синът му са били в зона, която не е обезопасена. "

Запитан дали е бил издирван от околните на седемкратния международен първенец, с цел да не дава изявлението, Бозон отхвърля. Казва, че му е било мъчно да приказва по тематиката и не желае да го прави за в бъдеще.

" Одобрявам това, което прави фамилията му. Той има потребност да бъде оставен на мира, те също. Убеден съм, че това са били пет извънредно мъчни години. ", разяснява Бозон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР