Пет години след като беше обвинен в опит за предумишлено

...
Пет години след като беше обвинен в опит за предумишлено
Коментари Харесай

Мишо, който стреля по съученик, все още без присъда

Пет години откакто беше упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране, Михайл Делиславов се изправи пред Темида, с цел да дава отговор за дейностите си. Сега обвиняванията към него са много по-леки оттогава – причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди и владеене на нелегално модифицирано оръжие и саморъчно доработени патрони за него.

На днешното правосъдно съвещание в Районен съд-Пловдив трябваше да бъдат разпитани очевидците по делото за враждата сред 23- годишния Михаил Дели-Славов и Иван Чирпанлиев. Обвиняемият обаче изиска съвещанието да бъде отсрочено поради отсъствието на юриста му заради здравословни аргументи. Адвокатът на Дели-Славов ще би трябвало да показа на идващото съвещание здравно за отсъствието си през днешния ден.

Повечето от очевидците се явиха в заседателната залата, а един от тях беше съдбовната Симона, която е повода за раздора сред двамата младежи. Следващия месец при осъществяване на делото няма да бъдат призовани очевидци, разгласи съдът, цитира Трафикнюз.

До случая се стигна напролет на 2017 година, когато Михайл се скарал с Иван Чирпанлийски. В основата на разногласието била въпросната Симона. Тогава двамата се уговорили в обществените мрежи къде и по кое време да се срещнат, с цел да изгладят спора сред тях, извикали и свои другари. Избрали място за " дуела " - дворът на учебно заведение „ Стоян Михайловски” в Кючук Париж. Тогава Иван отишъл самичък и до физическа разпра не се стигнало. Младежът се отказал да обяснява връзките си с Михаил и си тръгнал. В този миг Дели-Славов извадил модифицирания газов револвер и по думите на очевидци, създал няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на Чирпанлийски. Тогава Михайл, който бил още възпитаник, е арестуван и упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране. Той прекарва няколко месеца в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР