Пет години след като беше коронован като Европейска столица на

...
Пет години след като беше коронован като Европейска столица на
Коментари Харесай

„Пловдив 2019“ инициира нов цикъл на културни фестивали с грандиозен бюджет от 1 млн. лева

Пет години откакто беше коронован като Европейска столица на културата Пловдив продължава своя културен напредък , утвърждавайки се като водещ фестивален център в България и Европа. Фондация „ Пловдив 2019 “, основният мотор зад този триумф, афишира своята четвърта отворена покана, ориентирана към подсилване на наследството и продължение на развиването на културните начинания в града.

С общ бюджет от 1 милион лв. , поканата е отворена за културни организации, самостоятелни куратори и актьори от България. Проектите могат да обгръщат необятен набор от области, в това число музика, образни изкуства, спектакъл, танц, кино изкуство, литература, снимка, цифрови изкуства, обучение, нововъведения и креативен промишлености, показвайки упоритостта на Фондацията да предизвиква културното разнообразие и нововъведенията .

Периодът за кандидатстване стартира на 1 февруари и завършва на 4 март 2024 година , като плановете могат да се осъществят сред 8 април и 31 октомври 2024 г . От изключително значение е изискването, че финансирането на плановете ще стане допустимо единствено след утвърждение на бюджета на Фондацията от Общински съвет на град Пловдив за 2024 година, което акцентира уговорката на Фондацията към бистрота и положително ръководство.

Заинтересованите участници могат да намерят нужните документи и спомагателна информация на формалния уеб страница на Фондация „ Пловдив 2019 “ – https://plovdiv2019.eu/ В случай на въпроси или потребност от спомагателни уточнения, екипът на Фондацията е наличен на имейл адрес [email protected]

Тази нова самодейност на Фондация „ Пловдив 2019 “ освен акцентира непрекъснатото развиване на Пловдив като културен епицентър , само че и дава значима платформа за актьори и културни организации да показват своето изкуство и да допринесат за културното благосъстояние и многообразие на града. Пловдив се трансформира в същинска фестивална дестинация , където културата и изкуството процъфтяват във всички свои форми.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР