Пет години след Деня на победата, 9 май е обявен

...
Пет години след Деня на победата, 9 май е обявен
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Девети май е ден на човешката съвест и героизъм

Пет години след Деня на успеха, 9 май е разгласен и за Ден на Европа, тъй като корените на обединена, демократична Европа са антифашистки, означи водачът на Българска социалистическа партия - София

Девети май е ден на човешката съвест и подвиг. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов във връзка Деня на Победата и на Европа. Той сервира венец от името на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София на паметника на Съветската войска, дружно с общинския консултант Николай Николов, ръководителите на районен съд на Българска социалистическа партия - " Искър " Борис Цветков и на районен съд на Българска социалистическа партия - " Красна поляна " Евгений Белий, Светлана Шаренкова и десетки жители.

" Преди 75 години, в среднощ на 9 май, нацистка Германия капитулира. " Войната свърши! " - този възклик ехти от Москва до Париж, от Лондон до Вашингтон, от Берлин до Сталинград и от София до Ламанша! Войната, разпалена от хитлеристка Германия и нейните съучастници, войната, която погуби милиони индивиди, аргументи неизмерими, невъобразими премеждия и остави след себе си жестока съсипия и опустошаване, сподели Калоян Паргов. - " Войната свърши! " Светът ликува! Величествен ден! Който ще остане вечно в историята на изтерзаната планета като Ден на успеха! Победата над нацизма. Победата над една незаконна, човеконенавистна, расистка идеология, осъдила половината човечество на изтребване. Ние, днешните генерации, не можем да си представим тази война, ужасите, крематориумите, всеобщото заличаване на хора, безпримерните нацистки закононарушения. Не можем да си представим тази титанична борба против всемирното зло, нито възторженото замайване от успеха ".



Калоян Паргов означи, че историята не може да бъде нито сменена, нито зачеркната. " Нацизмът получи своята заслужена присъда, добави той. - Пет години след Деня на успеха, 9 май е разгласен и за Ден на Европа. Защото корените на обединена, демократична Европа са антифашистки. Защото всички правила и хрумвания, върху които е съграден Европейски Съюз, са изстрадани, извоювани и родени от антифашистката битка. Защото без Деня на успеха Денят на Европа е неосъществим. Защото Европа, прегазена от нацизма, срината в руини - тази Европа беше освободена от Червената войска. Девети май е ден наизуст и респект пред гибелта на 60 милиона починали, от тях - 27 милиона руски жители. Девети май е ден на поклонение пред всички починали по бойните полета, в нацистките концлагери, в Съпротивата, в която дадоха живота си и десетки хиляди български антифашисти. Девети май е ден на респект и благодарност към всеки един участник в страховитата борбата на човечеството против нацизма. Девети май е ден, в който осъзнаваме, че борбата със злото, с фашизма и с неговите модерни нападения не е приключена. Девети май е ден, в който заявяваме твърдата си воля да разобличаваме всеки опит за подправяне на историята на Втората международна война. Девети май е ден на човешката съвест и подвиг. Ден, който ще пребъде! Вечна популярност на героите, които извоюваха нашата независимост! Честит празник! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР