Пет години по-късно, Шарл Леклер отново короняса Скудерията на Монца

...
Пет години по-късно, Шарл Леклер отново короняса Скудерията на Монца
Коментари Харесай

Червената мечта на Италия се сбъдна: Ферари взе победа на домашната си писта

Пет години по-късно, Шарл Леклер още веднъж короняса Скудерията на " Монца "
Италия ликува, а болид на " Ферари " за първи път от пет години насам завоюва съревнование от Формула 1 в сърцето на страната - на емблематичната писта " Монца ".

Героят на деня се споделя Шарл Леклер, който с аления си болид съумя да завоюва днешното Гран При на Италия, както го стори и през 2019-а, още веднъж като водач на Скудерията.

Именно това са и единствените победи за " Ферари " на домашната " Монца " в последните 14 години, а както добре знаем, успех навръх тази писта е най-важният в календара за милионите почитатели на Скудерията.

Днес никой не очакваше тъкмо подобен процес на надпреварата, само че от " Ферари " поеха голям риск със единствено едно прекъсване в бокса на двамата си водачи, до момента в който останалите водачи в борбата за подиума стопираха по два пъти.

Това напълно разумно сложи Шарл Леклер и Карлос Сайнц на челните места в заключителните обиколки, само че темпото им бе по-бавно от това на преследвачите и въпросът бе какъв брой дълго ще съумеят двамата да удържат преднината.

Карлос Сайнц сдаде второто си място осем обиколки преди края, когато много по-бързият Оскар Пиастри с " Макларън " го задмина, а в този миг 11 секунди разделяха Пиастри и мъчещият се да удържа болида си водач Шарл Леклер.

Гумите му бяха в ужасяващо положение, само че с необикновено каране монегаскът съумя да поддържа обичайно движение и в последна сметка пресече финалната линия като победител.

Вероятно с една или две обиколки повече, той щеше да бъде задминат, само че от " Ферари " чудесно разчетоха надпреварата и тактиката им сработи по най-хубавия метод.

Италия чества, а " Монца " още веднъж принадлежи на " Ферари ".

С Леклер на подиума се качих двамата водачи на " Макларън " - Оскар Пиастри и Ландо Норис, а топ 10 допълниха Карлос Сайнц " Ферари ", Люис Хамилтън (Мерцедес), Макс Верстапен (Ред Бул), Джордж Ръсел (Мерцедес), Серхио Перес (Ред Бул), Алекс Албон (Уилямс), Кевин Магнусен (Хаас).

В генералното класиране водач продължава да е първенецът Макс Верстапен с 303 точки, следван от Ландо Норис с 241, а трети е днешният победител Шарл Леклер с 217 пункта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР