Пет години и пет месеца затвор постанови врачанския окръжен съд

...
Пет години и пет месеца затвор постанови врачанския окръжен съд
Коментари Харесай

Осъдиха на 5 г. и 5 м. Шурата, прегазил д-р Иван Кръстев във Враца

Пет години и пет месеца затвор постанови врачанския областен съд през днешния ден по делото против 64-годишния Николай Цветков-Шурата, притеглен към наказателна отговорност поради гибелта на акушер-гинеколога доктор Иван Кръстев.

Обвиняемият Цветков наказан през 2016 година за шофиране в нетрезво положение.

През април 2019 година Николай отишъл във вилата на медика във врачанското село Горно Пещене, с цел да му направи стелаж. Докато работил, консумирал алкохол. Вечерта по мрачно Шурата тръгнал към автомобила си и го привел в придвижване.

По същото време приятелят му доктор Иван Кръстев се отправил към металната двукрила външна врата. Докато я затварял след прекосяването на колата, управляваният от обвинения лек автомобил на заден ход блъснал едното крило на портата и притиснал с него доктор Кръстев. Ударът и
рухването на потърпевшия по тил попаднали в обсега на камерата на компютърна охранителна система за наблюдаване. Тя снимала и връщането на обвинения Николай на мястото на случая, както и опитите му да вдигне приятеля си от земята и преместването му.

Тези дейности били видени от дежурния диспечер в охранителната компания, който съобщил за случилото се на сътрудниците си. Подаден бил сигнал на телефон за незабавни случаи 112.

Пристигналият на място медицински екип транспортирал потърпевшия 57-годишен мъж до болница. Въпреки подхванатото лекуване и оперативна намеса, той умрял. Причината за гибелта му е тежка черепно-мозъчна контузия.

Съдът приведе в осъществяване и друго наказване отнемане от независимост за период от три месеца, наложено на подсъдимия от Районния съд във Враца, което той ще би трябвало да изтърпи също при първичен общ режим. На Цветков бе наложено и наказване отнемане от право да ръководи МПС за период от три години от влизане на присъдата в действие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР