Пет формации ще защитават имиджа на хандбалния клуб Хера –

...
Пет формации ще защитават имиджа на хандбалния клуб Хера –
Коментари Харесай

С 5 отбора ще участва СКХМ „Хера – Варна“ в шампионата по хандбал

Пет обединения ще пазят имиджа на хандбалния клуб „ Хера – Варна “ в държавния шампионат за девойки през сезон 2022/2023 година Клубът, който бе образуван предходната година с концепцията да върне женския хандбал в морската столица след близо 15-годишно спиране, е подготвил тимове във възрастовите групи до 10, 11, 12, 14 и 16 година

Първи стартират конкуренцията от новото състезание в зона „ Черно море “ девойките младша възраст (14-годишните момичета). На 15 октомври в зала „ Б. Боянов “ в Нови пазар ще се завърти стартовият шампионат от шампионата с присъединяване на „ Хера – Варна “ и съставите на „ Васил Левски “ (Нови пазар) и „ Шумен 98 “. Трите отбора ще изиграят мачове всеки против всеки. Варненските гении се готвят под управлението на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова.

„ През летните месеци наблегнахме на съществени тренировки. Използвахме да поработим много време и на плажа. Смятам, че сме добре готови и чакам хубави победи още в първия шампионат “, показа треньорката Гергана Ефтимова.

Въпреки декларираното присъединяване с пет тима в шампионата, „ Хера – Варна “ няма да семейства на шампионат от зоната най-малко до края на тази календарна година. Причината е фактът, че клубът към момента не разполага със зала за тренировки, което се оказва сериозен проблем. „ Търсим разновидности за решение на въпроса със залата. Засега влизаме в понеделник, сряда и петък в зала „ Владислав “ на спортния комплекс „ Черно море “, само че това е краткотрайно решение. Надявам се към нашия млад клуб да погледнат и хора от бизнеса, тъй като сме се заели с същински благородна идея – да учим децата на спорт, а това е доста значимо в днешно време и за физическото, и за психологичното здраве на подрастващите “, разяснява Николинка Янкова, президент на клуба.

Тя добави, че в най-малката възрастова група – до 10 година, в клуба към момента има свободни места за девойки. Тренировките в зала „ Владислав “ са в понеделник, сряда и петък от 19 ч.

Надпреварата в останалите 4 възрасти също е на турнирен принцип. Мачовете за девойките до 16 година стартират на 23 октомври, а останалите шампионати са през ноември. Най-добрите тимове от четирите национални зони се класират за финалите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР