Пет домашни кучета от породата кане корсо нахапаха до смърт

...
Пет домашни кучета от породата кане корсо нахапаха до смърт
Коментари Харесай

Задържан е собственикът на кучетата, ​нахапали смъртоносно 39-годишен мъж

Пет домашни кучета от породата " кане корсо " нахапаха до гибел 39-годишен мъж в гориста околност край с. Владо Тричков. Задържан е притежателят на животните. Инцидентът е станал през вчерашния ден, а тялото на мъртвия Димитър е открито от жена. На притежателя на кучетата е повдигнато обвиняване.

Поне за момента прокуратурата споделя, че няма данни някой да е предизвикал кучетата. Поради тази причина притежателят на кучетата е упрекнат по най-лекия вероятен член от Наказателния кодекс, а точно за това, че не е полагал грижи за кучетата, които е отглеждал в къща, купена преди две години.

Кучетата са подгонили 39-годишния мъж, повалили са го и са го влачили и са му нанесли раните, от които е умрял след тежка кръвозагуба. Това е открило следствието досега.

Хората в региона описват, че кучетата са били извънредно нападателни. Имало е случай, при който те са раздрали друго огромно куче от региона. Хората са се страхували да минават през мястото на случая. 39-годишният мъж през вчерашния ден сутринта е минавал по пътя, с цел да купи лимонада и кафе за болната си майка. На връщане е атакуван от кучетата.
Наталия Николова - областен прокурор на София: На този стадий данните не са за преднамерено ликвидиране, а че не е положил задоволително грижи. Тялото на 39-годишния мъж е открито на поляна, отвън двора, в който са били отглеждани кучетата.ст. комисар Николай Спасов - шеф на ОДМВР-София: Не е бил на адреса. Когато служителите на реда са отишли да го потърсят и да видят къде се намират кучетата, притежателят не е бил на адреса. След това сътрудниците от ОДМВР-София и сътрудниците от Своге са го открили, намерили са го и са го завели на адреса. Изцяло е съдействал на органите на Министерство на вътрешните работи и не е оказал никаква опозиция.
Кучетата са във ветеринарна клиника, където би трябвало да им бъде направена експертиза, с цел да се вземе материал от техните зъби. Няма заплаха да извършат ново нахлуване.

Хората в региона са подавали три пъти тъжби по отношение на кучетата. Една от тях е стигнала до прокуратурата. На притежателя са направени протоколи, че не би трябвало да позволява животните да излизат от двора. Но нищо по-късно не се е случило.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР