Пет дни след края на президентския мандат на Доналд Тръмп

...
Пет дни след края на президентския мандат на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ прекрати делата срещу Тръмп

Пет дни след края на президентския мандат на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския Върховният съд на Съединени американски щати приключи делата против него, заведени за това, че е нарушил конституцията, като е запазил собствеността си върху своята бизнес империя, в това число върху хотел до Белия дом, до момента в който е бил държавен глава, оповестява Българска телеграфна агенция.

Висшите магистрати отхвърлиха решенията на по-ниши правосъдни инстанции, разрешили правосъдни производства - едното импортирано от федералния окръг Колумбия и щата Мериленд, а другото - от няколко ищци, измежду които Неправителствени организации "Граждани за отговорност и нравственос във Вашингтон ", притежател на хотел и ресторантьорска група.

По-нишите инстанции са отказали да одобряват възраженията на Тръмп, който е споделил, че разногласието ще отпадне, когато той напусне поста си. Първоначално федерален съд приключи едното дело, само че на апелативна инстанция то бе възобновено през 2019 година

През 2020 година по решение на различен апелативен съд бе даден ход на сходно дело, обвързвано с "Тръмп интернешънъл хотел " във Вашингтон, който стана желано място за настаняване и място за прояви на някои задгранични посетители във Вашингтон. Трето сходно дело, заведено от демократи от Конгреса против Тръмп, бе прекъснато предходната година, откакто Върховният съд отхвърли да прегледа апелативната тъжба на ищците против решение на долна инстанция да не дава ход на делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР