Пет детски градини и три училища във Варна ще се

...
Пет детски градини и три училища във Варна ще се
Коментари Харесай

5 забавачници и 3 школа във Варна с нови площадки за обучение по безопасност на движението

Пет детски градини и три учебни заведения във Варна ще се снабдят с нови площадки за образование по сигурност на придвижването. Това оповестяват от Министерството на образованието, научи Moreto.net.

Средствата за реализирането им ще дойдат по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда ", както и посредством отчасти съфинансиране от просветителните институции.

Общо 384 учебни заведения и детски градини в страната ще се снабдят с нови площадки за образование по сигурност на придвижването. Във Варна това са ДГ „ Гълъбче ", „ Ян Бибиян ",, „ Морска звездица ", „ Мечо пух " и „ Българче ", както и СУ „ Александър Пушкин ", ОУ „ Йордан Йовков " и ОУ „ Капитан Петко челник ".

Близо 800 000 лв. са отпуснатите средства за създаване на площадките. Близо 600 000 лева са за 249 учебни заведения, а 135 детски градини получават към 200 000 лева

Проектите плануват обезпечаване на външни и вътрешни площадки (подвижни зони) в детските градини и учебните заведения, както и закупуване на съоръжение (светофари, пътни знаци, конуси и др.).

Целта е образуване на умения за безвредно държание на пътя, което да докара до понижаване на произшествия с деца и възпитаници по пътищата.

През актуалната 2022 година финансирането бе увеличено от 700 000 лева на 800 000 лева През миналите две години по програмата са утвърдени оферти за близо 1 400 000 лева, с които са обезпечени условия за образование в 556 просветителни институции (375 учебни заведения и 181 детски градини).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР