Пет деца е родила за своите 21 години Мария Минкова

...
Пет деца е родила за своите 21 години Мария Минкова
Коментари Харесай

21-годишна жена, родила 5 деца, е осъдена за смъртта на бебе заради небрежност

Пет деца е родила за своите 21 години Мария Минкова от Белозем, две от тях към този момент не са измежду живите и през днешния ден тя дава отговор пред съда за загубата на второто. И двете момченца са с едно и също име - Генчо. Условна присъда от година и половина за изпитателен период от три години получи обвинената за това, че не е изпълнила рецептата на доктор и не е лекувала едномесечния си наследник през февруари предходната година, вследствие на което бебето развива бронхопневмония с съдбовен край . Минкова го е водила два пъти на доктор, само че не е купила антибиотика, оправдавайки се пред съда с неналичието на пари. 
Разследване за породена гибел заради немарливост е водена по отношение на Мария Минкова преди четири години, когато първият и наследник Генчо се удавя в тоалетната на двора. Тогава следствието не е намерило аргументи за покачване на обвиняване, а в това време тя продължава да ражда. След гибелта на бебето, мотив за днешната присъда, Мария ражда момиченце.

В момента се грижи за три деца, като живее на брачен начала с татко им. Според тройната правосъдно здравна експертиза, показана през днешния ден на делото, назначената от доктор терапия е била подобаваща и детето е можело да оздравее. След като положението му, обаче, неповлияно от медикаменти, се усложнява, в последна сметка то получава и мозъчен оток и към този момент няма никакъв късмет. Починало е от остра дихателна непълнота. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР