Пет дежурни състава на Районния съд в София (СРС) гледат

...
Пет дежурни състава на Районния съд в София (СРС) гледат
Коментари Харесай

Съдът не приема исканите от прокуратурата мерки за неотклонение на арестуваните протестиращи

Пет дежурни състава на Районния съд в София (СРС) гледат в събота ограниченията за неотклонение на някои от задържаните по време на така наречен Велико национално въстание в сряда. Като цяло съдът отхвърли позицията на прокуратурата, понижи или въобще отхвърли желаните от нея по-строги ограничения. До ранните следобедни часове двама от арестуваните бяха освободени без ограничения за неотклонение, а още двама бяха пуснати под парична гаранция, заяви БНР.

Пред Районния съд в София бе проведен митинг от близки на арестуваните с искане за тяхното освобождение. Според участници в митинга същинските виновници за ексцесиите на 2 септември не са в ареста.

Подкрепям „ всички, които са срещу ГЕРБ. Ако не може кротичък, най-после ще стане нападателен мачът, жесток. Мисля, че и към 200 са били арестувани и някакви нелепости приказваха – 60 били престъпно проявени, а в този момент тук се гледа мярката на 20. Къде отидоха другите 40? “, съобщи пред БНР един от тях.

„ Изреченото от началника на Столична дирекция на вътрешните работи Хаджиев, че има 30 души, които са от „ Възраждане “, и всички са с престъпни регистрации, е неистина. Посъветвали сме хората, когато бъдат освободени, да заведат каузи против него за клюка, защото това са изрядни български жители без безусловно никакви престъпни регистрации. Нито един от тях дори не е бил задържан “, сподели пред БНР водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

СРС не почете настояването на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Росен Миленов. Миленов има повдигнато обвиняване по член 325 от Наказателния кодекс за безчинство, тъй като по време на митинга се качил върху тавана на длъжностен полицейски автомобил, от който скандирал през мегафон " Оставка, отпадъци! ", " Мутри, вън! ", " Щом би трябвало да влезем със мощ и да ги изметем! ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР