Пет чувала с документи са иззети като веществени доказателства от

...
Пет чувала с документи са иззети като веществени доказателства от
Коментари Харесай

Пет чувала с документи са иззети от имоти на Пепи Еврото, разкри АКФ

Пет чувала с документи са конфискувани като материални доказателства от два парцела на някогашния следовател Петьо Петров-Еврото.

Това проличава от протокола за претършуване на един от парцелите на Петьо Петров-Еврото в София - апартамент на улица " Свиленица " наоколо до както и списък на конфискуваните материални доказателства при претърсването на този и различен апартамент в същата постройка.

Документът стана обществен, откакто Антикорупционният фонд (АКФ) го приложи към поредицата си СГП-Лийкс.

Чувалите с напечатани и ръчно изписани документи обаче не са единствените конфискувани материални доказателства от парцелите на Пепи Еврото. Открити са още преносими компютри, телефон, дискета, бележници, десетки компактдискове, десетки аудио- и видеокасети. Съдържанието на всички осведомителни носители остава незнайно.

Процесуално-следствените дейности се извършватв хода на стремително формираното в Софийска районна прокуратура (СРП) следствие, откакто ден по-рано АКФ разгласява получени по е-поща фотоси на усмихнатите Петров и тогава заместник-главния прокурор Борислав Сарафов пред " Осемте джуджета ".
 Снимка 622725
Източник:

Веществените доказателства, дружно със събраните при другите дейности по следствието, са изпратени на 09.06.2023 година от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия и неговите заместници би трябвало да се управляват сигналите против тях, като се препратят към специфичния прокурор по следствието на високопоставените ръководители на прокуратурата. Докато се чака назначението на подобен обаче и откакто следствието на СРП е признато от СГП по подготвеност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези материални доказателства от заместник-председателя на Върховен касационен съд.

Така във фактическата власт на СГП попадат голям брой материални доказателства с незнайно наличие, които евентуално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, включително и такива на самата СГП . За чиято съгласуваност с незаконната мрежа към Петьо Еврото приказват няколко очевидци в следствието на СРП, акцентират от АКФ.

Към събраните материални доказателства от парцелите на Еврото в България, би трябвало да се прибавят и тези от негови парцели в Гърция след изпратени от СРП европейски заповеди за следствие до южната ни съседка, които също са се озовали в СГП . И за които клюки из коридорите на правораздаването приказват, че били с доста по-интересно наличие, към което " нездравословен интерес " показали някои административни ръководители в прокуратурата.

" Какво в действителност е имало на тези осведомителни носители, конфискувани от парцелите на Еврото в България и Гърция, надали в миналото ще научим. Предвид метода на администрирането им по сегашния проблем и множеството обществено известни данни за това какво се е случвало обратно в годините с материални доказателства по знакови каузи ", разяснява Николай Стайков от екипа на Антикорупционния фонд.

Всъщност в изявление, което към този момент  даде за Свободна Европа след подадената си оставка, тя изясни, че при претърсването на жилищата на Петьо Еврото са конфискувани чували с авансово готови прокурорски постановления.
 Невена Зартова канена в
Невена Зартова канена в " Семейството " на Пепи Еврото

Шефката на СРП в оставка отхвърли да е разпъвала чадър над Нотариуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР