Пет часа вече БСП обсъжда представянето си на местните избори.

...
Пет часа вече БСП обсъжда представянето си на местните избори.
Коментари Харесай

Ръководство и опозиция в спор за авторитаризма в БСП

Пет часа към този момент Българска социалистическа партия разисква представянето си на локалните избори. В упования конфликт влязоха последователите на линията на управлението и критиците на Корнелия Нинова.

След като изслуша множеството от ораторите, в това число и различния разбор на 50-те социалисти, които й желаеха оставката, соцлидерката отхвърли обвиняванията в властнически жанр. Такива насочи към нея още на влизане на пленума на столетницата някогашният й водач Сергей Станишев, който установи, че Българска социалистическа партия се е трансформирала в властническа партия.

" Можете ли да ми дадете най-малко един образец за това? Кое е авторитаризъм? И в случай че тези обвинявания не престават, то дано да запитвам кой орган реши за целувката с Местан на Орлов мост? ", отвърна Нинова водача на ПЕС . Преди това на упреците за замяна, изказани от Георги Пирински, се опълчи водачът на младежкото Българска социалистическа партия Николай Бериевски. 

“Не единствено че съумя Българска социалистическа партия да разсъни дейните и младежи, а към този момент повече от 3 години се работи към действително възобновяване на лицата в партията, за което свидетелства съставът на Парламентарната група, листата ни за Екологичен потенциал и претендентите за кметове и общински съветници. Младежката организация се включи интензивно в акцията, за което им благодарим ”, сподели още Бериевски. По думите му в 156 общини в съветническите листи са включени младежи до 35 години или другояче казано Българска социалистическа партия се яви на избори с 530 претенденти за общински съветници до 35 години. ”Кандидати за кметове и кметски наместници до 35 години има в 21 общини.

По време на полемиката по локалния избор Янаки Стоилов е предложил да се излезе с предложение за смесена изборна система при избора на депутати. Бившият соцлидер Михаил Миков пък настоял Българска социалистическа партия да загърби позицията си в отбрана на машинното гласоподаване, тъй като гласоподавателите й били необразовани. На пленума участваха и спечелилите кметове на Българска социалистическа партия. Към единство в партията е призовал новият кмет на Русе Пенчо Милков. " В Русе победихме с единство, подготвеност и поддръжката на управлението на Българска социалистическа партия ", споделил Милков пред съпартийците си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР