Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си

...
Пет борси за търговия с криптовалути са оттеглили молбите си
Коментари Харесай

Пет криптоборси са се отказали от лицензи за Япония

Пет тържища за търговия с криптовалути са отдръпнали молбите си за лицензиране в Япония, акцентирайки, че не могат да покрият условията на японските управляващи, заяви през днешния ден Службата за финансови услуги, представена от AFP.
Две тържища - Tokyo GateWay и Mr. Exchange - наскоро са уведомили управляващите, че към този момент не желаят да аплайват за лицензи. Три други тържища - Raimu), bitExpress и Bit Station - са се отказали преди този момент.
Япония одобри въодушевено виртуалните пари и за по-добра отбрана на потребителите сътвори система, изискваща тържищата да бъдат лицензирани, предава Българска телеграфна агенция. Лицензи до момента са получили шестнайсет тържища.
Службата за финансови услуги уточни, че тържищата, които се отхвърлят от процеса на лицензиране, ще възстановят парите на клиентите си, преди да спрат работа. Компаниите могат да продължат да оферират други услуги, които не изискват лиценз за борса за криптовалути. Още по тематиката
По-рано тази година основаната в Токио борса Coincheck разгласи загуба от 58 милиарда йени (547 млн. долара) поради цифровата валута НЕМ, за която се подозира, че е породена от хакери. Coincheck, която работи от 2012 година, кандидатства за лиценз, само че към момента не го е получила.
Именно заради стягането на регулациите в Япония някои тържища към този момент се отдръпват от един от най-големите пазари за търговия с криптовлаута.
Например платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по изтъргуван размер, търси ново начало в Средиземноморието. Компанията, учредена предходната година в Хонконг, възнамерява да открие офис в Малта, съобщи създателят ѝ Джао Чанпън. Binance скоро ще стартира търговия в европейската островна страна и е покрай сключването на договорка с локални банки, която може да обезпечи достъп до депозити и тегления, сподели той, без да се ангажира с избран период.
Регулаторите - от Китай до Съединени американски щати, от предходната година се намесиха в обмена на криптовалути и бизнеса, оставяйки доста като Binance да се борят за намирането на непрекъсната база.
Компанията имаше офис в Япония и се опитваше да получи лиценз за работа, само че реши да в профил личния състав си, с цел да избегне конфликта с локалните регулатори. Японската организация за финансови услуги издаде предизвестие против платформата поради това, че оперира в страната без регистрация. Ако Binance не вземе поради предизвестието, организацията ще алармира органите на ред.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР