Пет български тенис таланти ще започнат директно от основните схеми

...
Пет български тенис таланти ще започнат директно от основните схеми
Коментари Харесай

Петима български тенис таланти ще играят в основните схеми при юношите и девойките на Уимбълдън

Пет български тенис гении ще стартират непосредствено от главните схеми на шампионата от Големия шлем Уимбълдън при юношите и девойките, оповестиха от БФ Тенис.

Това стана факт, откакто изтече срокът за подаване на поръчките при играчите до 18 години.

При юношите за момента четвърти подложен ще бъде Илиян Радулов, който стигна до четвъртфиналите на Australian Open, а неотдавна игра осминафинал на Ролан Гарос.

В главната скица под №14 е Адрияно Дженев, който дружно с Радулов завоюва купата на двойки на " Ориндж Боул " в края на 2022 година. През този сезон Дженев стигна да осминафиналите на Australian Open и Ролан Гарос.

При девойките България ще има три тенисистки непосредствено в главната скица - №28 Ива Иванова, №33 Росица Денчева и №40 Елизара Янева.



Иванова дебютира направи своя дебют в шампионатите от Големия шлем преди няколко седмици на Ролан Гарос, където доближи до осминафиналите, а Денчева игра в същата фаза в Австралия при започване на годината.

През месец май пък Елизара Янева завоюва два следващи шампионата от категория J200 в Италия. След това тя игра край на шампионат от категория J300 в Белгия. Янева стигна до втория кръг на Australian Open.

Втора чакаща и с голям късмет за присъединяване в квалификациите на свещената трева в Уимбълдън пък е Йоана Константинова.

Надпреварата за юноши и девойки на Уимбълдън започва на 8 юли.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР