Пет българки се върнаха с 12 медала от първите спортни

...
Пет българки се върнаха с 12 медала от първите спортни
Коментари Харесай

Фани Николова и Мая Стоилова: Онколечението в България е същото като това в Испания и САЩ

Пет българки се върнаха с 12 медала от първите спортни игри за хора, срещнали Рака от близко. Две от тях - Фани Николова и Мая Стоилова споделиха за предаването „ Хоризонт за вас “ пътя си от битката с заболяването до подиума. Двете не са се занимавали със спорт професионално преди надпреварата. Те са се явили на дисциплините 60 метра,  100 метра и щафета -4 по 100 метра, а Фани е избрала и незнайното у нас „ северно вървене “.

„ През 2009 година бях диагностицирана с рак на гърдата. Две интервенции, хормонотерапия - 5 години. Ходих през целия интервал на контролни прегледи. Всичко завърши доста добре. Минаха пет години. След година и половина на същото място, на същата гърда ми се появи втори израстък. Подложих се отново на две доста съществени интервенции. Мина прелестно, възвърнах се… “,  сподели Мая и добави, че е избрала да се лекува у нас, макар че е имала опция да го направи и в Испания. На надпреварата е говорила с испанските си колежки и е открила, че лекуването там е същото.

„ Тази заран напълно инцидентно попаднах на едно изявление от Боян Петров, алпиниста. Там споделя: „ Когато чуеш такава диагноза, събуждаш звяра в себе си - нещо, което не знаеш че е било вътре в теб “,  добави Фани Николова.

“Аз съм живяла в Щатите. Следях от близко доста фурми на дами в Америка. Моето лекуване и лекуването на други, дами които са в Щатите, е съвсем еднообразно, като се изключи това, че те би трябвало да заплащат безусловно всичко там. На нас ни се дава безусловно гратис! Моят зов е да не следваме тяхните образци и да не лишаваме това на онкоболните - лъчетерапията и медикаментите. Да не следваме неприятните образци на другите страни “.

Най-важното е да намериш доктор и екип на който да вярваш, безапелационни са медалистките, които отхвърлят предложенията за алтернатигвни лекувания:

„ Доверете се на медицината. Това не е строшен крайник. Дори когато се разболеят от грип, хората прибягват към аптеката. Защо при подобен сериозен случай бихте се оставили на кисело зеле да ви лекува? “, попита Мая Стоилова. Слабата имунна система и стресът отключват болестта, добави Николова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР