Пет арабски страни от Съвета за сътрудничество в Залива сложиха

...
Пет арабски страни от Съвета за сътрудничество в Залива сложиха
Коментари Харесай

Исторически мир! Саудитска Арабия и Катар подписаха споразумение за нормализация на отношенията

Пет арабски страни от Съвета за съдействие в Залива сложиха завършек на рецесията с Катар на годишната си среща на върха в Ал Ула в Саудитска Арабия.

Лидерите на Бахрейн, Обединените арабски емирства, Кувейт, Оман и Саудитска Арабия подписаха съглашение, което поставя завършек на дипломатическия спор с Доха.

Разривът в връзките стартира през 2017-а, след обвинявания към Доха, че поддържа тероризма и се бърка във вътрешните каузи на останалите страни от Персийския залив.

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман акцентира, че напъните на Кувейт и Съединените щати са съдействали за нормализиране на връзките:

" Тези старания ни помогнаха да реализираме съглашение, с което удостоверяваме арабската и ислямска взаимност и непоклатимост в Залива. Така ще засилим добросъседските връзки сред нашите страни, с цел да служим на интереса на нашите нации.

Днес се нуждаем обезверено от това да обединим напъните си, с цел да се надигнем пред провокациите, които ни заобикалят. Те включват заканите, които съставлява нуклеарната стратегия на иранския режим и програмата му за балистични ракети, както и подривните и деструктивни планове на неговите марионетки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР