Пет 18-годишни момичета с постъпка, която върна вярата в доброто

...
Пет 18-годишни момичета с постъпка, която върна вярата в доброто
Коментари Харесай

Пет 18-годишни момичета върнаха изгубения портфейл на жена от Бургас

Пет 18-годишни девойки с постъпка, която върна вярата в положителното у една жена от Бургас. Момичетата откриха и върнаха изгубения ѝ портфейл, без да се поколебаят дали да не задържат парите в него.

Жената изпуснала портмонето с 200 лв. и медикаменти на паркинг в града. А в дните преди Рождество девойките бяха наградени от полицията в морския град.

Дванадесетокласничките от бургаското учебно заведение „ Добри Чинтулов ” се разхождали в огромното междучасие, когато разкрили портфейла до паркиран автомобил. „ Видяхме портмонето, отворихме го, имаше пари вътре, медикаменти, женски такъми и въобще не се поколебахме да го върнем с цялата сума вътре ”, споделя Нели Петкова, представена от Нова телевизия.

„ Тези пари могат да оказват помощ доста на тази жена и не знаем в действителност дали това не са последните ѝ пари ”, показва Василена Кисьова. „ Стреснахме се в началото, притеснихме се за тази сума и като видяхме медикаментите, отидохме незабавно при господин Стойчев, който ни оказа помощ ”, споделя Румяна Пеева.

Заместник-директорът на учебното заведение незабавно реагирал. Отворили изгубения портфейл с вярата да има персонални документи, с цел да открият притежателя му.

„ Оказа се, че нямаше нищо, освен парите. Вътре имаше някакви медикаменти, имаше една записка от проучвания, от които в действителност разбрахме името на притежателя на портмонето ”, описа Панайот Стойчев. Със съдействието на полицията ученичките и учителят стигнали и до притежателката му.

Директорът на образователното заведение пък добави: „ Горди сме с това, че на първо място те са хора. Те са дванадесетокласници, значи сме възпитали положителни младежи, които ще навлязат в обществото. ”
 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР