Песимисти, тази статия е за вас. Ако днешният ден ви

...
Песимисти, тази статия е за вас. Ако днешният ден ви
Коментари Харесай

Официално: днес е най-тъжният ден от годината

Песимисти, тази публикация е за вас.

Ако днешният ден ви се коства ужасяващ и всичко ви нервира - от снеговалежа до сътрудника, който диша шумно, макар че е през три бюра от вас и не виждате по какъв начин ще изкарате седмицата: имате всички учредения да се чувствате по този метод.

Защото публично: през днешния ден е най-тъжният ден от годината.

Празниците са минали и респективно имаме внезапен спад в настроението. А дефицитът на слънчева светлина играе голяма роля за положението, в което се намираме. Натрупването на всички тези фактори ескалира през днешния ден съгласно английски психолози. Но това не е всичко.

Експерт споделя техники за по-щастлива 2018 година

Дните са студени и по-къси, нощта е по-тъмна и по-продължителна и ние изпадаме в положение, което е близо до депресията.
 В този интервал е обикновено да сте по-сънливи. В този интервал е обикновено да сте по-сънливи.
Ако сте по-сънливи от нормално, в случай че сте извънредно раздразнителни или противоположното - апатични, чувствате се обезверени и страдате от липса на смисъл, най-вероятно страдате от сезонна меланхолия, която е извънредно присъща за зимата.

Обикновено признаците й стартират в края на септември.

Социалните мрежи ускоряват напрежението и страха в младите

Според английския психолог Стюард Хейдок, положението на сезонната меланхолия е директно обвързвано с намаляването на слънчевата светлина. "Можете да се чувствате изморени, раздразнени и да не желаете да ставате от леглото ", споделя експертът.

Кои артисти могат да ви докарат меланхолия

Сезонната меланхолия не е за подценяване: с изключение на, че може да ви направи неефективни в работата, може да повлияе на метода ви на другарство. При някои хора симптоматиката протича още по-тежко: със суицидни мисли.

Възрастта, на която настава първата сериозна рецесия

Хейдок поучава хората с сходни признаци да не се тормозят да потърсят помощ: да поговорят за положението си с другар или с персоналния си доктор, който може да назначи лекуване.

Междувременно: има няколко трика, които да приложите, с цел да се почувствате по-добре. Разхождайте се по-често на открито, в случай че имате тази опция. Също по този начин, можете да употребявате метода на светотерапия (или фототерапия) при меланхолия със специфична лампа, която да държите включена на бюрото си.

Професиите, които водят до меланхолия

Британският психолог предизвестява, че положенията на меланхолия не са за подценяване, тъй като са скрити и даже някой от приятелите ви да излиза и да се забавлява с вас, това въобще не значи, че се усеща добре.

Учени откриха ключа към щастието

Така че, в случай че се усещате, че нещо не е наред и има спад в настроението ви, не се колебайте да потърсите помощ от експерт и да говорите намерено за метода, по който се чувствате. С един диалог не можете да оправите всичко, само че шерването постоянно оказва помощ.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР