Пещера. Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки

...
Пещера. Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов в Пещера: Много е важно в регионите, в които е трудно да се намерят инвеститори, икономиката да продължава да се развива

Пещера. Всеки ден, през ден, се откриват фабрики. Затова, макар че Европа е в криза, ние държим над 3% растеж на стопанската система. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на формалното разкриване на новия ферментационен цех на „ Биовет “ - АД в град Пещера, оповестиха от държавната осведомителна работа . Проектът е от огромно публично значение за развиването на Родопския планински район, защото ще обезпечи 200 работни места за висококвалифицирани служащи и експерти като инженери, биолози, химици. Общата инвестиция възлиза на 150 милиона евро, която е осъществена за интервал, по-малък от 2 години.
До откриването на новите мощности се стигна откакто на 12 януари 2018 година при започване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сред „ Биовет “ и Европейската капиталова банка (ЕИБ) бе подписано съглашение за заем в размер на 100 млн. евро по програмата „ Инвестиционен проект за Европа “, на което участваха ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят Бойко Борисов.
„ Този цех е високотехнологичен, с положителни хонорари, уповавам се и с времето още по-добри “, означи министър председателят Борисов. Той добави, че 40 милиона лв. от инвестицията са за екология и акцентира, че пречиствателната станция към завода е направена по най-съвременния метод.
„ Много е значимо в тези райони, в които е мъчно да се намерят вложители, стопанската система да продължава да се развива по този метод. Затова ние поддържаме тези общини – видяхте пътя, мостове, здания и всичко останало “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.
Проектът в Пещера е част от тактиката на „ Хювефарма “ за напредък като фармацевтична компания, основана в Европейски Съюз и оперираща на световните пазари. Подкрепата на Европейска инвестиционна банка даде опция на компанията да форсира вложенията си в българско произвеждане и научноизследователска и развойна активност. В новия цех ще се създават фуражни добавки, ензими, пробиотици и подготвени лекарствени форми за индустриалното отглеждане на животни.
На церемонията по откриването на завода дружно с премиера Борисов участваха министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.
По мотив първия образователен ден министър председателят Борисов поздрави от Пещера всички възпитаници, учители и преподаватели у нас. „ Нямаме класна стая без wi-fi в България - на всички места има интернет. В това отношение сме на първите места в Европа “, сподели още българският министър-председател Бойко Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР