Пещера. Ученици от училищата-партньори по проект Шарени мъниста“, който реализира

...
Пещера. Ученици от училищата-партньори по проект Шарени мъниста“, който реализира
Коментари Харесай

Пазарджик: Ученици от училищата-партньори по проект „Шарени мъниста“ ще изявят своите таланти в 48 ателиета, секции и клубове по интереси

Пещера. Ученици от училищата-партньори по план „ Шарени мъниста “, който осъществя Община Пещера по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “, ще изявят своите гении в 48 ателиета, секции и клубове по ползи. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Стоян Йовчев от Община Пещера. Той посочи, че в осъществяване на Дейност 4 „ Всеки има гений “ в учебните заведения в град Пещера са образувани 48 ателиета, секции и клубове по ползи, в които учениците ще изявят своите гении. „ Целта на активността е да се увеличи мотивацията за присъединяване в образованието на учениците от малцинствени общности, основаване на резистентен модел за консолидиране през интерактивни форми за опознаване на личната просвета, разкриване на гении и занимания с изкуство. Важен и издирван резултат при сформирането на артистичните студия, секциите за научни проучвания и групите по ползи е основаването на естествена мотивация за присъединяване в просветителния развой “, изясни Йовчев. Целта на самодейността е придобиване на нови обществени контакти и умения като развиване способността за работа в екип, създаване на изчезнали привички за етикет в друг обществен подтекст и преодоляване на средства за сполучлива връзка с огромна група хора или аудитория, както и опознаването на особеностите на културата на другия, проучване и осъзнаване на личната културна еднаквост отвън подтекста на битовите предубеждения и неравноправие в всекидневието на учениците от маргинализирани групи ще помогне на учениците да намерят най-верния път към обосноваване за присъединяване в образованието.
Йовчев добави, че план „ Шарени мъниста “ се извършва от Община Пещера в партньорство с учебните заведения в общината и неправителствени организации. Общата стойност на плана е в размер на 665 659.59 лв.. Проектните действия се извършват 30 месеца – до 23 юли 2019 година.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР