Пещера Добростански бисер, разположена край Асеновград, е посетена от 2600

...
Пещера Добростански бисер, разположена край Асеновград, е посетена от 2600
Коментари Харесай

Пещерата "Добростански бисер" посрещна 2600 посетители, въпреки пречките и закъснялото отваряне

Пещера " Добростански бисер ", ситуирана край Асеновград, е посетена от 2600 туристи през миналия сезон, макар забавянето по отварянето на обекта за гости. За към три месеца приходите от пещерата, влезнали в бюджета на Оперативна програма " Туризъм ", възлизат общо на 13 649,40 лв..
 
В частта си от даване на услуги цената е в размер на 11 448 лв., а от продажба на артикули - 2201,40 лв.. Разходите на обекта за същия интервал са на стойност - 3136 лв.. Отчетените визити на туристи, разгледали " Добростански бисер ", са 2600 на брой.
Посетителите, пред които е презентирана хубостта и естествените явления на пещерата, са най-вече фамилии.
 
Туристи са дошли от съвсем цяла България. Най-голям брой са посетителите от София, следвани от поданици на градовете Варна, Бургас, Русе, Плевен, Враца, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Димитровград и други. В множеството случаи туристите са били отседнали в туристическите комплекси, хотелите и къщите за посетители, ситуирани в региона.

" Трябва да се означи, че проведените групи от туроператорите тази година бяха по-малко, спрямо преди, заради обективните аргументи за неразбираемото отваряне на обекта, което закъсня с повече от 40 дни.
 
Същевременно, подчертаваме, че спадът на визитите се повлия и от инфлационните процеси в страната, измежду които фрапантното нарастване на горивото, войната в Украйна, както и от неподходящото време, съвпадащо с почивните дни ", показва шефът на Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград Димитър Кирков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР