Пещера Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати по-рано тази година.

...
Пещера Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати по-рано тази година.
Коментари Харесай

Откриват сезона за пещера Добростански бисер край Асеновград

Пещера „ Добростански бисер “ край Асеновград отваря порти по-рано тази година. Желаещите да посетят туристическия обект могат да го създадат още на 1-ви май (събота). Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. без спиране. Изключение в почивните дни ще се прави, в случай че се събере група от над 15 души, тогава обектът ще отвори порти за визитата.
Мястото е уместно, налично и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрастни, в това число и деца. Вътре в пещерата могат да се следят забавни формирания. А служителят, който ще съпровожда туристите, може да опише за любопитни обстоятелства от пещерния живот на жителите. През годините „ Добростански бисер “ е била обсъждана от хиляди самостоятелни гости, фамилии с деца, групи от възпитаници на разнообразни учебни заведения от цялата страна и даже инцидентни минувачи. Преди да бъде пусната в употреба, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат обновени осведомителните и указателните табели.
 17 000 лева доходи от пещера Добростански бисер това лято 17 000 лева доходи от пещера " Добростански бисер " това лято
Повече от 4 000 туристи са посетили пещера  " Добростански бисер " през летния сезон на 2020 година За съпоставяне - през предходната година п...
По мотив откриването на новия сезон от Оперативна програма „ Туризъм “ към община Асеновград оповестиха, че първите 10 посетители ще имат опцията да прегледат „ Добростански бисер “ гратис . Стойността на входните такси няма да има смяна. Входът за възпитаници, студенти и пенсионери е на цена 4 лв., а самостоятелният билет коства 5 лв.. За проведени групи от по осем души входната такса също е от 4 лв.. Семействата и родители с деца заплащат общ билет – 12 лв.. За беседи се доплаща: елементарна - общо 10 лева; профилирана – 12 лева; на британски език – 12 лв.. Освен това, на място може да откриете забавни сувенири и магнити с образа на „ Добростански бисер “, с които да запълните сбирката си от туристически полезности. С цел съблюдаване на противоепидемичните ограничения по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се позволява влизане на не повече от 8-10 души по едно и също време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР