Пешеходец. Снимка: МВР В ход е специализирана полицейска операция на служители

...
Пешеходец. Снимка: МВР
В ход е специализирана полицейска операция на служители
Коментари Харесай

Полицията в София на лов за неправилно пресичащи пешеходци

Пешеходец. Снимка: Министерство на вътрешните работи

В ход е профилирана полицейска интервенция на чиновници от отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, ориентирана към погрешно пресичащи пешеходци и лишаване на преимущество от водачи на транспортни средства.

Целта е да се увеличи пътната сигурност в столицата, като се увеличи информираността по тематиката на всички участници в придвижването. 

От Министерство на вътрешните работи демонстрираха фрагменти от камери , които демонстрират погрешно пресичащи пешеходци на оживени кръстовища в София като по този метод слагат здравето и живота си на заплаха , както и провокират предпоставки за пътни произшествия

От ведомството припомнят, че пешеходците са измежду най-уязвимите участници в придвижването и изключително застрашени от попадане в рискова обстановка при погрешно секване и на неправилното място.

„ Безопасното напредване е споделена отговорност и зависи от всички. Апелът както към пешеходците, по този начин и към водачите е за повече внимание и приемливост на пътя “.

Подробности по тематиката ще бъдат изнесени през днешния ден на брифинг , на който ще стане ясно какви дейности е подхванала полицията. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР