Пешеходен мост ще свързва Големия египетски музей с намиращите се

...
Пешеходен мост ще свързва Големия египетски музей с намиращите се
Коментари Харесай

Пешеходен мост ще свързва Големия египетски музей с пирамидите в Гиза

Пешеходен мост ще свързва Големия египетски музей с намиращите се в непосредствена непосредственост пирамиди на Хеопс, Хефрен и Микерин, заяви регионалната администрация на Гиза, представена от онлайн изданието " Иджипт индипендънт ". Алеята с дължина 1270 метра ще бъде разграничена на три елементи с ширина сред 11,5 и 27,5 метра.

Изграждането на музея и подреждането на артефактите се чака да завърши до края на февруари, разгласи преди дни египетският министър председател Мостафа Мадбули. Кога ще се състои дълго чаканото разкриване, обаче, към момента не е ясно.

През февруари 2023 година Големият египетски музей беше отчасти отворен за визити посредством онлайн резервации. Посетителите могат да влязат във внушителния атриум, където се издига колосалната скулптура на фараона Рамзес Втори. На " огромното стълбище ", от което се разкрива панорама към пирамидите, е подредена експозиция, показваща връзката на древноегипетските царе с боговете и отвъдния живот.

Преди няколко години египетските управляващи оповестиха, че възнамеряват блестяща гала за откриването на музея, сравнима със " Златния церемониал на фароните " и на реставрираната А проливам на сфинксовете в Луксор .

Музеят в Гиза , ситуиран върху 480 хиляди кв.м., е планиран като най-големия музей в света, отдаден на една цивилизация. Централна част от експозицията са пет хиляди артефакта от гробницата на момчето-фараон Тутанкамон, които за първи път ще бъдат показани на едно място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР