Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в

...
Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в
Коментари Харесай

Изпълнителката на Хищна хиена за песента за Лена: Просташките текстове ме жегнаха

" Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в картинки. Мога да я дефинира като развлекателна халтурка. Подразни ме текстът, тъй като можеше да бъде по-изискан и малко по-елегантно написан, тъй като се слуша от дребни деца. Там има балкони и някакви неща, които се вършат. И аз изпях за Бил Клинтън, Моника Люински и пурата кубинска, само че беше поднесено по ръба на бръснача. Докато в тази обстановка има по-просташки текстове, които мен персонално ме жегнаха. "

Това разяснява пред  " България Днес "  емблематичната и обичана изпълнителка Петра Атанасова, която преди повече от две десетилетия изпя безконечния шлагер " Хищна хиена ".

Изказването й е във връзка песента, която Слави Трифонов пусна в персоналния си профил във Facebook, отдадена на някогашната говорителка на държавното управление Лена Бориславова. Парчето, за което се допуска, че е изпълнявано от сценаристите на шоуто на Трифонов, единствено за броени часове провокира напрежение в обществото поради текста и внушенията. Музиката от песента е заимствана точно от " Хищна хиена ", а текстът е модифициран от истинския към актуалната обстановка. В него Бориславова търпи много обиди, някои от които искрено пошли.

" Има хиляди разновидности, които са правени на моята ария, само че нито един от тях не е в десетката. А песента ми продължава и до ден-днешен да е настояща, популярност на Бога. Уважавам всички сътрудници от " Ку-ку бенд " и Слави. Това е просто един скеч, тъй че не е нещо съществено. И мен доста пъти са ме имитирали, само че не преставам да ги обичам. Интересно и настоящо е, само че сега има доста по-важни неща, които вълнуват хората и целия свят ", сподели още пред вестника Петра.

" Песента можеше да стане по-добре. Можеше да стане част от модерното течение, само че евентуално не са го мислили съществено. Ако бяха го мислили съществено, щяха да го създадат да е върхът. А то е въображаемо апропо и по тази причина звучи по подобен метод. Еднократна история и като всяко знамение за три дни ще бъде забравено. Едва ли някой в кръчмата ще стартира да пее за Кака Лена ", добави Петра, която държи правата върху текста на " Хищна хиена ".

Изданието се свърза и с създателя на текста Стефан Цирков, който сега е артист в Драматично-куклен спектакъл " Иван Димов " в Хасково. Думите към емблематичното парче, което се припява и в наши дни, създателят написа през 1998 година

" Чух песента за Лена Бориславова и мога да кажа, че не обичам такива директни внушения. Текстът е пряк и това е жалко. Каквата и да е Лена, не е хубаво един мъж да се нахвърли върху жена и да се гаври с нея. Не мога да кажа кой е този мъж, тъй като не знам кой е написал текста, евентуално е някой от сценаристите. За мен е по-интересно дали Слави Трифонов е чул тази ария, откакто я е споделил. Ако е по този начин - пиши го бегал, дето се споделя ", съобщи Цирков.

Актьорът разкри, че получава 60 лв. хонорар за текста. " Дотогава нямаше такава ария и с този албум Петра влезе в " Пайнер ". Бях на гарата в Димитровград, когато написах текста върху кутия от цигари. Вкъщи го изтананиках, Петра го хареса, направихме запис и го изпратихме в " Пайнер ". Харесаха го и го пуснахме. Митко Пайнера тогава ми сподели: " Стефчо, на петдесет маси на димитровградския пазар се слуша тази ария, избихме рибата ". Петра подписа контракт, аз получих 60 лв. като създател на текста. С сътрудници от хасковския спектакъл направихме клип ", върна лентата обратно Цирков, който е някогашен брачен партньор на Петра.

Артистът отхвърли информацията, че " Хищна хиена " е кавър на турска ария, а разкри, че са взаимствани претекстове от гръцко парче. За песента за Бориславова Цирков е безапелационен, че щом нещо не е направено хубаво, остава мъка.

" Жорж Ганчев искаше да ни съди поради Жоржи Шоумена в песента ни. Но скоро по-късно разбра, защото беше широкоскроен, че е жалко е да съдиш реализатор за ария. А и му беше реклама. Лена Бориславова и " Продължаваме промяната " мога да съдят въздуха, водата и всяко живо създание. Като вземат да съдят някого за написано нещо и изпитвам странни усеща. Доскоро двете страни седяха на една маса и ядяха и пиеха дружно. Този скандал пристигна тъкмо в точния момент, с цел да заглуши абсурда с кино лентата за Ботев ", добави Цирков, който на 25 януари ще играе в постановката " Дванайсета нощ " на сцената на Сатиричния спектакъл в столицата.

В песента за Бориславова има няколко израза, които провокираха мощно публично неодобрение - " със мустаци натъкмена ", " министерските покои към този момент са ми познати ", " мандръсаха ме в чужбина ", " самолета подвигам аз ", " Ах минети ма взимети, на тези парапети ", " баджанаци върша аз ", " единствено легла, тез легла " и други.

Бориславова ще съди Слави и хората му

" Към листата от ответници в съда преди малко се причисли и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се усеща максимален мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение ".

Това написаха във Facebook от " Продължаваме промяната ", като оповестиха, че партията ще поддържа всички правни ограничения, които Лена Бориславова подхваща по отношение на клеветническата акция против нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР