Песента Това си ти на Дани Милев е големият победител

...
Песента Това си ти на Дани Милев е големият победител
Коментари Харесай

Бургазлийка на второ място в музиалния фестивал Бургас и морето

Песента " Това си ти " на Дани Милев е огромният победител от състезанието " Бургас и морето ". Той се организира за 37 път в Летния спектакъл и събра аудитория от цялата страна.

На второ място е песента " Тръгваш ли " по музика на Цанислав Петков, аранжимент на Петър Алексиев и текст на бургазлийката Мина Пенкова. Тя е позната на публиката като част от квартета " Петте сезона ", основан от композитора Стефан Диомов.
Actualno.com беседва с изпълнителката във връзка влиятелната премия: " С този прелестен екип с който създадохме песента имахме нещо да кажем, облякохме го в музика и текст и го споделихме с публиката. Радвам се доста, че бяхме разбрани и оценени. Искахме да създадем една хубва ария. Тя се беше зародила още преди 5-6 години, само че трябваше да изчака ".
Изпълнителката споделя, че към момента не може да осъзнае какво тъкмо се е случило и се надява по-късно да оцени страстта и премията. " Засега чувствам единствено, че сме получили едно " отлично ", един комплимент от Йорданка Христова, Ева Найденова – хора от които аз съм се учила и когато те кажат, че си на прав път, за мен това е най-голямата премия ".
За младата изпълнитела състезанието е бил с позитивен знак. Тя се е чувствала удобно и на сцената и зад кълисите, тъй като е срешнала доста другари. " Това е място, което събира хора с общи ползи и те имат опция да беседват, да обменят отзиви ", прибавя Мина Пенкова. Според нея тъкмо младежи са дали образ на състезанието тази година – създатели, реализатори, аранжьори. И дава явен знак,че има път за мелодичната българска музика: " Тя в този момент не е от най-актуалните, друго е съвременно. Но аз се веселя, че направихме подобен екик и доста благодаря на всички за тяхната отдаденост. То беше нещо откровено и от сърце. Една страст в ноти – това беше нашата ария "
По мотив другите отзиви, изказни след състезанието, Мина споделя, че когато едно нещо събира доста хора е обикновено да има ядосани и недоволни, да има различия. Тя обаче не е измежду недоволните, а тъкмо назад. Екипът основал песента е поласкан от положителното отношение, което кара младата изпълнителка да мисли че са на прав път.
Трето място журито отреди за Георги Дюлгеров и неговата ария " Тоя трен за Бургас... " по тест на Христо Фотев.
Наградата на публиката отиде при " Мечтай, Море ", песента беше изпълнена от младия Александър Томов.
Освен конкурсната стратегия, публиката наблюдава и осъществяванията на исвестни и обичани реализатори като Кичка Бодурова, Ваня Костова, Йорданка Христова, Нели Рангелова, Росица Кирилова, Петя Буюклиева, Росица Борджиева, дует " Ритон " и " Тоника Домини ". Те бяха подбрали песни по текст на бургаската поетеса Петя Дубарова, която остана вечно на 18 години. Развълнуваната аудитория изпрати всички реализатори с овации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР