Песента Свободата на словото“ е направена нито с поглед към

...
Песента Свободата на словото“ е направена нито с поглед към
Коментари Харесай

Устата: Планирам турне в САЩ, което ще започне през април

„ Песента „ Свободата на словото “ е направена нито с взор към запад, нито на изток. Тя е пробългарска. Основната концепция на песента е, че постоянно ние сме прецакани – и при комунизъм, и при народна власт, и в песента споделям, че каквото и да се случва аз предпочитам свободата на словото, т.е., да споделям каквото мисля. Клипът е сниман безусловно на двата (геополитически) полюса, само че нямаше нищо комплицирано в това. Стоях си един ден и си споделих – щом има съветски туристи у нас към момента, за какво аз да не мога да ида да фотографирам в Москва? “

Това сподели в предаването Euronews.Music рапърът Устата, който показа новата си ария – „ Свободата на словото “, в жанр „ музикална ирония “.

Тази концепция ми се струваше смела, притеснявах се, само че видях, че няма от какво. После снимах в Брюксел в европарламента. Записах си час за посещаване, отидох и си снимах. Смея да настоявам, че това е един от най-провокативните ми клипове. Ето това е същинска провокация. Едно време провокациите бяха нелепи и детски, да се появи някоя жена гола да вземем за пример. Сега към този момент е на по-друго равнище. В Москва хората идваха да се снимат с мен, тъй като ме бъркаха с Филип Киркоров.

Бийта на песента го чух преди 9г. Взех го от Lion Rythms. Владо Димов, който е учител в музикалната академия ми измисли кантото на припева. Росен Стоев, който е някогашен член на Deep Zone Project ни направи записа. Влиза доста стилизирано и готино " Калинка квас " в песента, чудехме се дали да не вкараме и " Одата на насладата ", само че взехме решение да не пресолим супата. Радомир Димов, с който работя от доста дълго време - той инсталира клипа. Моята другарка Дора Радева снима клипа с телефон. Снимахме на емблематични места в Москва и Брюксел. Бяхме доста малко време и на двете места, тъй като не отидохме на екскурзия, а да свършим тази работа.

Песента за Македония пристигна инцидентно. Аз се бях отдръпнал от музиката, само че това, че те пуснаха наши жители да почетат паметта на Гоце Делчев, аз се ядосах, записах това нещо и го пуснах. После имаше доста закани към мен, звъняха ми по месинджър след среднощ, по телефона.

Планирам турне в Съединени американски щати с моето стендъп комеди шоу - " Звездите откъм гърба ". Вероятно ще стартираме през април, не знам по кое време ще завърши. Имам превъзходна концепция, само че не съм я финализирал, по тази причина не мога да споделя доста за нея. Тя е обвързвана с тематика, която доста ме вълнува - нашата прелестна история. Иска ми се да разкажем за герои, които аз като дребен да вземем за пример не съм чувал. Едно време, в случай че се върнем към казуса с Македония, аз не знаех кой е Радан Тонев, тогава не сме го учили. Може да не излезе скоро този план, само че има хора, с които би трябвало да се гордеем, а не знаем нищо за тях.

На 16-ти февруари представям " Звездите откъм гърба " в спектакъл " Сълза и смях ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР