Песента, с която България ще участва в Евровизия“ 2018, ще

...
Песента, с която България ще участва в Евровизия“ 2018, ще
Коментари Харесай

Ексклузивно! Днес ще представят българската песен за “Евровизия” 2018

Песента, с която България ще взе участие в „ Евровизия “ 2018, ще бъде оповестена, през днешния ден сутринта, оповестиха от пресцентъра на Българска национална телевизия. В 8.30 часа в утринния блок на БНТ1 „ Денят стартира “ ще бъде премиерата на българската ария и участник в музикалния конкурс.

В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 страни, обединени от мотото „ All Aboard! “ („ Всички на борда! “) в португалската столица Лисабон. Жребият отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22.00 часа българско време. В него нашата ария ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо 10 квоти за Големия край на 12 май.

За втора поредна година Българската национална телевизия се обърна към музикалните експерти в България, с цел да дефинира българската ария и участник в Евровизия 2018. В публичната медия постъпиха 13 плана с оферти за ария, реализатор, тактика за театралното показване, както и бюджет за обвързваните с това разноски, които продуцентската компания или екипът са подготвени да поемат.

Песните, които показаха, бяха извънредно положителни и по тази причина всички бяха позволени за разглеждане във вътрешната селекция1 съобщи продуцентът на българското присъединяване в „ Евровизия “ Йоана Левиева – Сойър.

Процедурата за избор на новата българска ария в състезанието мина в два стадия. Постъпилите оферти първо бяха разисквани с 20 задгранични специалисти с опит в музикалния отрасъл и в състезанието „ Евровизия “. Експертите оценяваха 13-те песни като ги класираха посредством отсъждане на точки от 0 до 10. Специалистите гласоподаваха без значение един от различен в онлайн платформа, където с изключение на оценки за песните, можеха да дадат мнението си за изпълнителите и да оставят спомагателни рекомендации.

По време на втория стадий на селекцията експертна комисия на Българска национална телевизия прегледа събраните в интернационалния панел отзиви и избра българската ария за „ Евровизия “ 2018 сред тези, които са постигнали резултат най-малко 7 точки по десетобалната система.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР