Песента Old Town Road на рапъра Lil Nas X, чието

...
Песента Old Town Road на рапъра Lil Nas X, чието
Коментари Харесай

Lil Nas X – първо маркетолог, после – суперзвезда

Песента Old Town Road на рапъра Lil Nas X, чието същинско име е Монтеро Ламар Хил, се трансформира в една от най-популярните на всички времена. Тя бързо се изкачи до номер едно в класацията „ Билборд Топ 100 “, обезпечи му премията „ Песен на годината “ от премиите на MTV, изявление в сп. „ Тайм “ и интернационален статут на звезда – и то единствено 16 месеца след началото на професионалната му музикална кариера.

Не можем да отречем обаче, че този триумф е претендирал доста старания и, несъмнено – маркетинг. Какво можем да научим от 20-годишния Lil Nas X за промотирането на личната марка? Всъщност, много.

Не ви би трябвало доста, с цел да съумеете

След като Lil Nas X напуща колежа, живее със сестра си за известно време, фокусирайки се напълно върху музиката. Той трансформира стаята си в музикално студио и прекарва седмици пред компютъра, без пари, практикувайки това, което същински обича.

Не е вложил пари в курсове, а за сполучливия си шлагер дава единствено 30 $, с цел да закупи бийта.

Висока интензивност в интернет

Ако желаете да оставите диря с работата си, би трябвало да сте положителни в маркетинга, тъкмо като Монтеро Хил. Той интензивно промотира песента си в обществените мрежи, употребява така наречен „ миймове “ (memes), някои от които основава изцяло самичък. Освен това, възнамерява излизането на песента да съвпадне с TikTok предизвикването #yeehaw, което включва хората да се облекат с каубойски шапки (видеото му е в уестърн тематиката), и даже сътвори лична линия облекла.

Направил е това, което същински желае

Мотивацията и творчеството на музикалния реализатор да прави това, което същински желае, са основни. Ако наподобявате на всички останали във вашата сфера, ще свършите като тях. За да изпъкнете, би трябвало да извършите нещо друго, без значение дали ще е да комбинирате кънтри с поп или да пеете по метод, по който никой в никакъв случай не е пял преди.

Силен капацитет песента да стане вирусна

Lil Nas X чудесно е знаел какво да направи, тъй че хората да харесат песента му. Текстът ѝ е изпълнен със занимателни думи, метафори, също така в нея няма нито един неприятен израз, което я прави подходяща за всички възрасти.

Текстът и бийтът са доста завладяващи, само че ремиксът с Били Рей Сайръс е още един фактор за дълготрайния триумф. Кънтри звездата обезпечи още повече слушания на Old Town Road в платформите за стрийминг услуги.

Накрая шансът постоянно се оказва значим за всеки триумф. Той обаче идва рядко и сигурно е подминал Lil Nas X. Но с взор към трендовете, знания в обществените мрежи, отличаващо качество и наблюдения над това какво би направило едно наличие вирусно, в действителност напълно няма потребност от шанс.

Сукроп Синг за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР