Песенният конкурс Евровизия може да е вече в историята с

...
Песенният конкурс Евровизия може да е вече в историята с
Коментари Харесай

Евровизия не може без скандали! Кои са топ 5 тази година?

Песенният конкурс Евровизия може да е към този момент в историята с тазгодишното си издание, само че както всички знаем по-интересното постоянно се случва отвън сцената и към нея. 

 Какво беше то тази година на състезанието, който се организира в Израел?

1. Българското присъединяване

Тази година България нито имаше собствен представител измежду участниците, нито излъчи състезанието по малкия екран. Но, несъмнено, българска диря не липсваше. Това е създателят на песента от Азербайджан - Truth. Зад нея стои българинът Борислав Миланов, който е създател на двете песни на Поли Генова, с които тя взе участие през 2011 година и през 2016 година на Евровизия. Beautiful Mess в осъществяване на Кристиан Костов също е негова.

2. Ходещият скандал Мадона

Вероятно ние, българите, знаем най-добре, че Евровизия е в огромната си част геополитика. Нека си спомним триумфа на Украйна, както даже и точките от прилежащи страни. В този смисъл и тази година нямаше изненади. Този път абсурдът пристигна от Мадона и в частност танцьорите ѝ, които имаха флагове на Палестина на гърбовете си. Властите в Израел разкритикуваха това, само че към момента не се знае дали Мадона е знаела, че те ще излязат точно по този начин на сцената.

3. Палестина и отново Палестина

Скандалът към Мадона не беше единственият, обвързван с Палестина, на състезанието тази година. Исландската пънк група " Хатари ", която взе участие на финала, развя палестинския байрак по време на присъединяване си. Публиката ги освирка, водещите се стъписаха. 

4. Призив за приемливост

Победителят тази година, холандецът Дънкан Лорънс, който е и бисексуален, насочи апел за приемливост и поддържа LGBT общността. Бившият участник в Гласът на Холандия прикани да гледаме хората такива, каквито са, без значение от тяхната полова ориентировка.

5. Бар Рафаели

Един от най-популярните израелски модели беше измежду водещите на песенния конкурс. Въпреки че на сцената усмивката ѝ не слизаше от лицето, церемонията на Евровизия се случва едвам седмица след решение на съда в Израел, съгласно което тя има над 2 млн. евро неплатени налози, които въпреки всичко ще се наложи да заплати.

Източник thumbnail: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР