Песенен Концерт на възглавници ще бъде представен за първи път

...
Песенен Концерт на възглавници ще бъде представен за първи път
Коментари Харесай

Песенен Концерт на възглавници в първите дни на новата година

Песенен Концерт на възглавници ще бъде показан за първи път в неделя, 05 януари, 2020г. от 11:00 и 17:00ч. в залата на Съюза на архитектите на ул. „ Кракра " №11. Пианистката Венета Нейнска, сопраното Доротея Доротеева, кларинетистът Павел Стойчев, както и младите виолончелисти с многочислени интернационалните награди Сион и Наума Найман са подготвили най-мелодичните и красиви фрагменти от международната класика и песенния репертоар.
Пианистката Венета Нейнска получава бакалавърската си степен в класа на международно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Пълна стипендия и опцията да учи с Джоан Хавил я водят в Лондон и Училището за музика и спектакъл „ Гилдхол ". Многобройните и награди включват Първа премия на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър, Втора премия от състезанието " Кристофър Дюк " в Уотфорд, Англия, Трета премия от състезанието " Зайлер " в София, България и от Между-университетския конкурс Бетовен, премия " Бетовен " по време на образованието ú в Училището за музика и спектакъл „ Гилдхол ".
След дипломирането си в България при проф. Иванка Нинова, сопраното Доротея Доротеева специализира в Оперно Студио в Грац, Австрия, където извършва редица централни партии в опери на Моцарт, както и в Академия Санта Чечилия при Рената Ското и Мирела Паруто. Участва в майсторски класове и на Райна Кабаиванска в София и Модена. След специализациите си завоюва награди на редица състезания в България и чужбина, като Първа премия на състезанието „ Гена Димитрова ", Първа награта на състезанието „ Розата на Евтерпа ", както и награди от състезанията „ Елена Николай ", „ Франсиско Виняс ", Барселона, „ Феручо Талявини ", Дойчландсберг и други. Участва в постановките на Софийска опера „ Рейнско злато ", „ Залезът на Боговете " от Вагнер, както и в „ Бохеми " от Пучини. Солист е на МДТ „ К. Кисимов " гр. Велико Търново. Стипендиант е на Вагнеровото сдружение в Трир, Германия, както и член на фондацията Йехуди Менухин в Грац, Австрия.

Кларинетистът Павел Стойчев се дипломира във Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ". В момента е част от състава на Представителния гвардейски духов оркестър. Паралелно с това, той концертира като солист с разнообразни сформира и оркестри в България и Германия. Има богат репертоар от камерната музика.
Младите виолончелисти Сион и Наума Найман учат в класа на Даниела Черпокова в НМУ " Л. Пипков ". Участват в голям брой концерти и фестивали в страната и чужбина. Носители са на награди от интернационалните състезания, като последната е на Сион - Първа премия от състезанието " Концертино Прага 2019 ".
Оригиналният Медал за най-послушен родител ще бъде връчен, дружно с кутия браунита от Vanilla Kitchen, а един час преди всеки концерт ще се състои музикалното ателие на Мюзик плей, в което младите фенове на класическата музика ще могат да се срещнат с блокфлейтата.
„ Концерти на възглавници " са план на „ Модо България " и са оценени от публиката като най-престижния и сполучлив цикъл от типичен концерти за деца в България. Те са първите фамилни камерни концерти в страната ни, носители на премията на Българско Национално Радио и предаването " Allegro Vivace " за Проект на годината, както и на наградата " Златна игла ", връчван от Classic FM радио.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР