Перуката, чиито най-големи страхове били от извършване на независим одит

...
Перуката, чиито най-големи страхове били от извършване на независим одит
Коментари Харесай

Притиснали Перуката със сериозни компромати в ъгъла, за да сдаде властта в БФС

Перуката, чиито най-големи страхове били от осъществяване на самостоятелен одит в БФС и откриване на нарушавания, този път капитулирал. И заречен, че ще напусне поста, както стана малко по-късно. Подобна беше историята с него и през 2019 година, когато след злополуката против Англия (0:6) в София тогавашният министър председател Бойко Борисов го посъветва най-накрая да си подаде оставката. Михайлов първо се опъна, само че няколко часа по-късно ГДБОП и профилираната прокуратура влязоха в офисите на футболния съюз.

 

Там започнаха да изземват документи и да разпитват високопоставени чиновници. Притиснат от събитията, Перуката си потегли. Само че след година и половина отдръпна оставката си, когато държавното управление на Бойко падна от власт. Сега обаче рахатът на Боби е завършил дефинитивно, разясняват във футболните среди.

 

Временно президент на БФС става 68-годишният Михаил Касабов, експерт по интернационалната активност и някогашен сътрудник на Второ основно ръководство на Държавна сигурност с псевдоним Иван. Бяха планувани избори за 15 март, на които би трябвало да бъде несъмнено новото управление

на българския футбол. Конгресът този път няма да се организира в НДК, а в хотел „ Маринела “. Според прогнозите ще има както съществени кандидатури, по този начин и още ред мераклии от прът и въже, които желаят да си вършат реклама около изборите.

 

Като претенденти се спрягат някогашният състезателен министър Красен Кралев, футболният управител Лъчезар Танев, както и Димитър Бербатов или различен представител от неговия лагер като да вземем за пример Стилиян Петров или Мартин Петров. Възможно е да бъде повдигнат и Красимир Балъков. На 69 години безконечният претендент за началник Валентин Михов също позволи, че може да влезе в борбата за поста. „ Аз в „ Маринела “ съм правил доста събития. И за забавление и за съществени събития. Защо да не се кандидатирам, опит дал Господ “, коментира Михов.

 

„ Кандидати за популярност доста има “, сподели шефът на „ Славия “ Венци Стефанов във връзка упованията, че хора от категорията „ Сульо и Пульо “ също ще се подредят за президент на БФС. Няма да е чудно, в случай че на 15 март бъде подложен връх по мераклии да оглавят футболната централа. Сегашният датира от февруари 1980 година, когато на Втората национална конференция на съюза, са издигнати общо 10 кандидатури. Гласува се в два тура, като на втория отиват единствено четирима. От 482 гласа най-вече събира Славчо Тепавичаров – 256, следван от Димитър Ларгов – 165, доктор Стефан Божков с 45 и Крум Василчев с 16 гласа.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР