Перу ще бъде без един от най-важните си футболисти в

...
Перу ще бъде без един от най-важните си футболисти в
Коментари Харесай

Капитанът на Перу ще пропусне плейофа за световното първенство заради подозрения в употреба на допинг

Перу ще бъде без един от най-важните си футболисти в плейофа за класиране на международното състезание в Русия. Нападателят Хосе Паоло Гереро е със спрени права за един месец, заяви ФИФА и ще пропусне двата конфликта с Нова Зеландия.

Капитанът на перуанците е обвинен в приложимост на допинг. В тестът на футболиста има неразрешени вещества, само че той има седем дни, с цел да отговори на обвиняванията. В случай, че и Б-пробата на Гереро потвърди, че той е използвал допинг, наказването му ще бъде оповестено.

Нападателят е освен водач на Перу, само че и изпълнител №1 на страната с 33 гола. Футболистът вкара пет попадения в квалификационния шампионат на зона Южна Америка, в който Перу приключи на пето място и се класира за плейоф.

На 11 ноември " инките " гостуват в Уелингтън, а на 15-и на стадион " Насионал " в Лима е втория мач.

" Перуанската футболна федерация оповестява, че след мача на 5 октомври против Аржентина Паоло Гереро беше подложен на антидопинготв надзор в сходство с общия протокол. Днес 3 ноември, в 14.09 часа локално време, ръководителят на Дисциплинарната комисия на ФИФА ни осведоми за краткотрайно прекъсване на правата на футболиста за 30 дни. Беше ни обявено за неподходящ изчерпателен резултат от направените проби ", оповестиха от футболната федерация на Перу.

Всички в националния тим показаха поддръжката си към Гереро, който е един от най-известните футболисти от страната. Между 2002 и 2006 година той игра за " Байерн " (Мюнхен), а сега пази цветовете на бразилския " Фламенго ".

Перу не е взел участие на международно състезание от 1982 година, когато отпадна още в груповата фаза в Испания след две равенства и една загуба. Тимът има общо четири участия – 1930 година в Уругвай, четвъртфинал в Мексико през 1970 година и на шампионата в Аржентина през 1978 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР