Перу експулсира посланика на Венецуела в знак на протест срещу

...
Перу експулсира посланика на Венецуела в знак на протест срещу
Коментари Харесай

Перу експулсира посланика на Венецуела

Перу експулсира посланика на Венецуела в символ на митинг против новоизбраното Учредително заседание, оповестиха международните организации.

Посланик Диего Молеро разполага със период от пет дни да напусне Перу, съобщи външното министерството в Лима.

Министерството отхвърли да одобри дипломатическия митинг на Каракас против отхвърли на 12 страни от района да признаят Учредителното заседание на Венецуела. То има задачата да прекрои конституцията и системата на ръководство, с цел да заздрави властта на Николас Мадуро и на ръководещата Единна социалистическа партия на Венецуела.

Във вторник Перу събра външни министри от Южна, Централна и Северна Америка, които в взаимно изказване осъдиха " разбиването на демократичния строй във Венецуела " и обявиха, че не признават Учредителното заседание и всички решения, които то ще вземе.

Венецуелското държавно управление от своя страна подреди на ръководителя на перуанското посолство в Каракас да напусне страната и назова президента на Перу Пабло Кучински зложелател на Венецуела и на латиноамериканското единение.

В изявление за Ройтерс през вчерашния ден Кучински прикани Мадуро да се отдръпна от поста си и съобщи, че няма желание да се среща с него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР