Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ в България в

...
Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ в България в
Коментари Харесай

Президентът обсъди Три морета с Американската търговска камара

Перспективите за увеличение на вложенията от Съединени американски щати в България в сфери с висока добавена стойност, поощряване на младежките стратегии за бизнес образование и реализирането на повече общи планове в региона на цифровата съгласуваност в Източна Европа, разискаха през днешния ден на среща на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев и представители на Американската комерсиална камара в България. Камарата сплотява над 330 американски, български и мултинационални компании, които развиват икономическа активност у нас и е член на Търговската камара на Съединени американски щати и на Европейския съвет на Американските търговски камари (AmChams in Europe).

Американските търговски камари в Европа са декларирали поддръжка за районната самодейност " Три морета " с Декларацията от Любляна през 2019 година и имат подготвеност да поддържат и нейното българско председателство през 2021 година, беше очебийно на срещата.

" Три морета " има за цел да насърчи транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност в Източна Европа, като част от общия европейски пазар, като редица високотехнологични компании от Съединени американски щати към този момент демонстрират интерес за партньорство и вложения в нейните рамки.

Инициативата, известна и с британското си редуциране BABS (инициатива Балтийско, Адриатическо и Черно море), включва 12 страни от Европейски Съюз, включително България. Тя е обвързвана с няколко огромни инфраструктурни плана в района - автомагистралата север-юг " Виа Карпатия ", свързваща Клайпеда в Литва със Солун в Гърция, коридорът Балтика - Адриатика, терминали в Полша и Хърватия за полутечен природен газ, свързани с газопровод.

Икономическото и обществено доближаване в Европа е наложително изискване за устойчивото развиване на Европейски Съюз и изисква деен учебен и теоретичен продан, акцентира Румен Радев. По думите на президента идното българско председателство на " Три морета " през 2021 година ще сложи фокус с изключение на върху транспортната и енергийна съгласуваност и върху районния продан в образованието, науката и нововъведенията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР