Перспективите за разширяване на ЕС и възможността на страните от

...
Перспективите за разширяване на ЕС и възможността на страните от
Коментари Харесай

Балканите има бъдеще в ЕС

Перспективите за разширение на Европейски Съюз и опцията на страните от Западните Балкани за присъединение не се слагат под подозрение. Това съобщи новият висш представител по външните работи и сигурността на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от France 24.

Върховният посланик се яви на чуване пред комисията по външни работи на Екологичен потенциал. Европейски представители към този момент поддържаха договаряния с Албания и Северна Македония.

Те не получиха дата започването на договарянията на предходната среща на върха на Европейски Съюз. Това стана, откакто Франция изиска промяна на процедурата по разширение.

„ Твърдо съм уверен, че политиката на Европейски Съюз за Западните Балкани не може да се слага под въпрос. Тази тематика би трябвало да остане приоритет в европейския дневен ред. Може да има разногласия по този въпрос, само че в дълготрайна вероятност нищо не се е трансформирало. Ние се готвим за балканската среща на върха, която ще се организира по самодейност на Хърватия и чакаме да изясним доста въпроси “, съобщи Борел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР