Перспективите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз (ЕС) трябва

...
Перспективите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз (ЕС) трябва
Коментари Харесай

Песков: Кандидатстването на Украйна в ЕС не е въпрос на стратегическа сигурност

Перспективите за присъединение на Украйна към Европейския съюз (ЕС) би трябвало да се преглеждат настрана от въпросите на стратегическата сигурност. Това сподели пред кореспонденти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос до каква степен молбата на Киев е в сходство с настояването на Москва за безпристрастен статут на Украйна, предава

" Европейският съюз не е военно-политически блок. В това отношение, във връзка с въпроса за стратегическата сигурност, тази тематика е в друга повърхност ", означи представителят на Кремъл.

" В конституцията на Украйна акцентът върху присъединението в Европейски Съюз е закрепен в писмена форма. Може би този развой би трябвало да бъде прегледан настрана “.

По-рано в понеделник стана известно, че президентът на Украйна Владимир Зеленски е подписал заявление за приемане на страната в Европейския съюз „ по ускорена процедура “. Ръководителите на България, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Словения, Чехия и Естония показаха позицията си в отворено писмо, оповестено в понеделник на уеб страницата на полския водач.

Постоянният представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов сподели пред ТАСС, че няма ускорена процедура за приемане в Европейския съюз, а в противен случай, след последните талази на разширение на Европейски Съюз процедурата за интеграция на нови страни е в допълнение усъвършенствана и е станала по-сложна. и лишава доста време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР