Перспективите през следващите месеци са темпът на растеж на цените

...
Перспективите през следващите месеци са темпът на растеж на цените
Коментари Харесай

Прогноза за пазара на жилища до края на годината

Перспективите през идващите месеци са темпът на напредък на цените да се забави, защото към този момент се усеща известно разколебаване и изстудяване на интереса на купувачите над избрани ценови равнища.

Наред с това, следва да се означи стабилизирането на цените на материалите и активизиране на продажбите на планове ново строителство. „ Очакваме с балансирането на пазара да се появи по-добро предложение и на второстепенен пазар, защото в този момент е отличен миг за продажба и от ден на ден притежатели осъзнават това “, споделя Полина Стойкова MRICS, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.

В идващите месеци ще би трябвало да се наблюдават деликатно промените на лихвените проценти по заемите, които въпреки с очакване за покачване, надали ще усетят тази смяна през актуалната година.

Инфлацията очевидно мъчно ще бъде овладяна и при запазващи се ниски лихвени проценти, тя ще продължи да влияе върху жилищния пазар в позитивна посока - поддържайки търсенето на високи равнища.

Все повече стопански анализатори предвиждат закъснение на икономическия напредък и нахлуване в интервал на криза и тези опасения последователно изместват фокуса от инфлацията. Ако тези прогнози се окажат правилни, неизбежно ще има отражение и върху интензивността на имотния пазар.

Това обаче ще пристигна със закъснение в България. Към момента тук към момента сме в интервал на напредък. Данните за Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие сочат 5% действителен напредък на стопанската система, а прогнозите са позитивният напредък да се резервира, въпреки и с по-бавни темпове. Следователно, можем да заключим, че жилищният пазар остава с позитивни вероятности, най-малко в кратковременен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР